Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaisa kvalitāti Rimi veikalos mērīs ar Aranet sensoriem

    Jaunākie raksti

    Rūpēs par pircēju un darbinieku drošību lielveikalu tīkls Rimi aprīkojis 120 veikalu kasu zonas ar AS “SAF Tehnika” izstrādātajiem Aranet iekštelpu gaisa kvalitātes mērītājiem. Gaisa kvalitātes kontrole īpaši svarīga Covid-19 infekcijas izplatības apstākļos: sensori dod iespēju reālajā laikā nolasīt gaisa temperatūru, ogļskābās gāzes (CO2) līmeni un relatīvo mitrumu telpā.

    Aranet iekštelpu gaisa kvalitātes mērītāji ir neliela izmēra bezvadu ierīces, kas mēra gaisa kvalitātes parametrus, izmantojot NDIR (Non-dispersive Infrared) mērīšanas tehnoloģiju. Tā atrodas pašā ierīcē un nodrošina augstas precizitātes mērījumus. Aranet nodrošina ne tikai mērierīces, bet arī datu uzglabāšanu un pārvaldīšanu. Dati no mērītājiem tiek pārraidīti uz Aranet PRO bāzes staciju, kur tie tiek apkopoti. Šī bāzes stacija tālāk nodod datus Aranet Cloud programmatūrai, kas savukārt ļauj Rimi darbiniekiem ērti pārskatāmā veidā attālināti skatīt, analizēt un efektīvi pārvaldīt datus no visiem Rimi tīkla veikaliem. Atbildīgie darbinieki regulāri seko līdzi sensoru datiem, kas dod iespēju savlaicīgi pamanīt potenciālas novirzes no noteiktajām normām.

    Reklāma

    “Rimi Latvia jau vairākus gadus sadarbojas ar AS “SAF Tehnika” dažādu sensoru risinājumu ieviešanā Rimi veikalu tīklā. Piemēram, šobrīd esam uzstādījuši 6500 temperatūras sensoru, kas monitorē temperatūru Rimi veikalu ledusskapjos. CO2 uzraudzības risinājums ir loģisks papildinājums uzņēmuma vadības sistēmās un būtisks instruments Covid-19 izplatības ierobežošanai. Paaugstināts CO2 līmenis telpā norāda uz nepietiekamu gaisa apmaiņu un nepieciešamību telpu izvēdināt, uzlabojot gaisa kvalitāti un mazinot vīrusaizplatības risku. Līdz šim CO2 mērījumi tika kontrolēti, izmantojot ēku ventilācijas sistēmu vadības datus, tomēr šis risinājums nav tik ērts un rezultāti – tik ātri pieejami. Tāpēc jaunie sensori būtiski palīdzēs vēl vairāk uzlabot drošību Rimi veikalu telpās,” stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

    Oglekļa dioksīda (CO2) jeb ogļskābās gāzes koncentrācija tiek uzskatīta par vienu no efektīvākajiem iekštelpu gaisa kvalitātes un tīrības pakāpes rādītājiem: jo lielāka tās koncentrācija, jo telpā ir sliktāka ventilācija un sliktākas kvalitātes gaiss. Ja oglekļa dioksīda koncentrācija telpā svārstās no 400 līdz 600 ppm, gaisa kvalitāte uzskatāma par ļoti labu, bet kopējā pieļaujamā CO2 koncentrācija ir līdz 1000 ppm. “Piemēram, Aranet sensoru pēdējās septiņās dienās veiktie testa mērījumi Rimi veikalā TC Aleja Rīgā ļāvuši pārliecināties, ka gaisa kvalitāte ir ļoti laba un CO2 koncentrācija tikai vienu dienu pārsniegusi 700 ppm atzīmi,” sensoru darbību skaidro Juris Šleiers.

    “Esam gandarīti piedāvāt Rimi Latvia augstas klases produktu – Aranet sensori palīdz ātri un precīzi novērtēt gaisa kvalitāti telpā un atbilstoši reaģēt, ja mērījumi liecina par gaisa kvalitātes pasliktināšanos, ļaujot uzlabot darbinieku un apmeklētāju drošību. Aranetiekštelpu gaisa kvalitātes mērītāji tiek izmantoti privātās un publiskās telpās vairāk nekā 60 valstīs – birojos, skolās, bibliotēkās, iepirkšanās centros, un tie atzinīgi novērtēti daudzos pasaules medijos, t. sk. The New York Times, Washington Post, Architectural Digest, CNN u. c.,” stāsta AS “SAF Tehnika” valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs.

    Veikalos, kur Aranet sensori vēl nav uzstādīti, CO2 līmenis joprojām tiek mērīts, izmantojot ventilācijas vadības sistēmu, taču plānotspakāpeniski ieviest Aranet sensorus visos veikalos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jautājums
    28.02.2022 08:44

    Nav baigā jēga, kamēr dati netiek publiskoti. Tik pat labi kaut kur pie Aranet Cloud sēž Vova un uz CO2 nospļauties. Pircēji varētu redzēt noslogotākās stundas un apmeklēt veikalus, kad CO2 ir zemāks.

    Reklāma