Web Analytics
More
    Reklāma

    Pasaules Sieviešu gada auto ir Kia EV9

    Jaunākie raksti

    Nesen noslēdzies konkurss WWCOTY jeb “Pasaules Sieviešu gada auto”, kurā jaunākos spēkratus vērtē populāras žurnālistes, un par pasaules labāko 2024. gada auto tika atzīts Kia EV9. Nozīmīgā uzvarētāja paziņošana sakrita ar Starptautisko sieviešu dienu, kas ne vien atgādina par sieviešu īpašo lomu, bet arī apliecina saikni starp personīgo neatkarību un automašīnu.

    Pasaules Sieviešu gada auto noteikšanas tradīciju 2009. gadā aizsāka Jaunzēlandes žurnāliste Sendija Maira, un tas ir vienīgais konkurss pasaulē, kurā žūrijā piedalās tikai auto žurnālistes. Pirms balsošanas 75 profesionāles no 52 valstīm testēja vairākus desmitus jauno modeļu un rūpīgi izvērtēja katru aspektu. Pirmajā kārtā no 63 pretendentiem tika noteikti labākie piecās kategorijās, un tie bija:

    • Volvo EX30 – ģimenes auto;
    • BMW Series 5 – lielais auto;
    • Kia EV9 – SUV;
    • Volkswagen Amarok – 4×4 & pikaps;
    • Aston Martin DB12 – ekskluzīvais auto.

    Nākamajā kārtā bija jāizvēlas viens auto, kas būtu cienīgs saņemt 2024. gada pasaules labākā titulu.

    KIA EV9 pirmie iespaidi – premium cenas lauciņā šim elektroauto nebūs viegli (video)

    “Šogad žūrijai bija īpaši grūti, jo visi kandidāti bija izcili,” saka WWCOTY izpilddirektore Marta Garsija. “Ikviens finālists bija apveltīts ar tādām īpašībām, lai būtu cienīgs būt pirmais. Taču beigās pārsvaru pār konkurentiem tomēr guva Kia EV9, jo tas spēj apmierināt jebkādas cilvēku vajadzības.”

    Pēc rūpīgas analīzes žūrija pārliecinoši par labāko elektrisko SUV nosauca Kia EV9. Tas var lepoties ar septiņām sēdvietām un iespaidīgu salona ietilpību un ir pirmais šāda veida modelis savā segmentā. Neraugoties uz ievērojamo 5 metru garumu, EV9 ir apveltīts ar lielisku aerodinamiku, kas tā veiktspēju uzlabo vēl vairāk. EV9 demonstrē arī supermodernu konstrukciju, kurā ir progresīvas tehnoloģijas, tostarp īpaši ātra uzlāde un divvirzienu uzlāde.

    “Kia EV9 patiesi maina spēles noteikumus elektromodeļu segmentā. Tas ir auto, uz kuru cilvēki reiz atskatīsies un teiks – lūk, kad elektromobiļi kļuva patiesi pieejami, ērti un iekārojami visiem. Ne ar vienu citu modeli inženieri un dizaineri nav uzņēmušies tik lielu risku un nav tik pārsteidzoši lauzuši mūsu ieradumu robežas,” iespaidos dalās žūrijas tiesnese Tanja Gazdika no ASV.

    “Elektrifikācijas izplatība atkarīga no tā, vai elektroauto būs pieejami lielākajā daļā tirgus segmentu. Kia EV9 piedāvā ģimenei draudzīgu interjeru un iekšdedzes mašīnām tuvu braukšanu, tikai bez izmešiem. Šīm īpašībām uz elektroauto pusi vajadzētu nosliekt tos daudzos cilvēkus, kuri vēl nav devuši jāvārdu elektriskajai piedziņai, galu galā te viņi jutīsies pierasti un viegli,” uzskata Džila Makintoša no Kanādas.

    “Ārkārtīgi cēls, ietilpīgs, daudzpusīgs, multifunkcionāls elektromobilis. Tā četru riteņu piedziņa ir patiesi varena, un dažādie braukšanas režīmi padara EV9 par lielisku pārvietošanās līdzekli Ziemeļvalstu ziemā. Es EV9 testēju, kad gaisa temperatūra bija zem –25 grādiem, un mani pārsteidza, ka EV9 šādā laikā uzvedās kā viens kārtīgs luksusa auto: tas ātri sasila, un sniedzamību lielais aukstums ietekmēja nebūtiski. Dienvidkorejieši nudien ir pastrādājuši godam,” saka Jille Rajasāre no Igaunijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gundars
    12.03.2024 11:45

    Klucīgs tas sieviešu auto…
    Un vēl no teksta – Volvo EX30 – ģimenes auto… Jūs nopietni? Tas mazais bagātu studentu pārīšu pārvietošanās aparātiņš ir kategorijā ģimenes auto?? Bet nu jā – ko tagad moderni sauc par ģimeni? Divi tinderhipsteri ar latte glāzītēm jau skaitās ģimene

    Biteme
    12.03.2024 12:39
    Reply to  Gundars

    Kāda tad ir pareiza ģimene – uztaisa 2-3 bērnus, saprot ka citur labāk nebūs un tad apprecās?

    Krotow
    12.03.2024 13:16
    Reply to  Biteme

    Tad jau labi ka apprecas. Parasti gan šādās attiecībās viena no pusēm nejauši izbeidzas ātrāk. Un otra paliek bez mantojuma, jo papīru nav.

    Trx450
    12.03.2024 13:38
    Reply to  Gundars

    2 geji jau ir ģimene

    Trx450
    12.03.2024 13:25

    Lamorgini, Ferarri noteikti visas grib.Bet nu lai arī kurš tur kaut ko izdomājis. Lai jau ir ka sieviete sapņo par Kia

    Last edited 1 month ago by Trx450
    KKTK
    12.03.2024 18:43

    PASAULES sieviešu :))))) Tikai maziem burtiem apakšā rakstīts, ka tās bija 75 auto žurnālistes. Tas arī viss, kas jāzina.

    Kursors.lv
    12.03.2024 19:46
    Reply to  KKTK

    Kā jau ikvienā konkursā. Kas tevi te tā pārsteidz?

    KKTK
    13.03.2024 10:24

    Konkursos, kas sevi dēvē par “pasaules”, parasti ir vairākas nopietnas dalībnieku atlases. Te gan jau aiz matiem ievilka, ka tik varētu nodēvēt par žurnālisti… Nemaz nerunājot par to vai ir pieredze ar ģimeni, lai varētu spriest par piemēram ģimenes auto tēmu.

    Kursors.lv
    13.03.2024 10:41
    Reply to  KKTK

    Esi pazīstams ar visām šī konkursa žūrijas dalībniecēm? Ja neesi, tad tavs komentārs ir tukša pirdiena vērts.

    KKTK
    13.03.2024 17:18

    Es saprotu, ka PR realitāte dažreiz kož acīs un ir jāpāriet pretuzbrukumā.

    Kursors.lv
    13.03.2024 18:23
    Reply to  KKTK

    Nu, bet ja tu publicē dumības. Tu gribi teikt, ka nesaproti, kas ir un kāpēc tiek veidoti šādi konkursi? Tiešām?

    azad
    13.03.2024 07:49

    Tipiski, sievietei liela kaste un tad bakstās ar to kasti, ne noparkoties māk, ne pa ceļu braukt😄

    Reklāma