Web Analytics
More
    Reklāma

    Baumo, ka iPhone 16 Pro saņems krietni jaudīgāku procesoru mākslīgā intelekta darbināšanai

    Jaunākie raksti

    Šajās dienās viss ir par un ap mākslīgo intelektu. Kaut gan skrējiens pēc tā izmantošanas jau ir sācies un notiek, tikmēr Apple pagaidām klusi pīpē stūrī, lai piedāvātu savus risinājumus. Tiek baumots, ka gaidāmais iPhone 16 Pro modelis saņems krietni jaudīgāku neirālo apstrādes vienību (Neural Processing Unit – NPU), lai to visu darbinātu.

    Kā mēs zinām, tad nesenā jauno Samsung Galaxy S24 telefonu prezentācija principā balstījās uz mākslīga intelekta iespējām telefonā. Izskatās, ka arī Apple ar savu nākamo viedtālruņa modeli iesoļos šajā pašā jomā. Proti, iepriekš tika baumots, ka jaunā Siri būs balstīta uz lielo valodu modeļiem, lai kļūtu gudrāka. Tagad šīs baumas pastiprina gaidāmie tehniskie uzlabojumi.

    Reklāma


    Proti, nākamais A18 procesors būs aprīkots ar krietni jaudīgāku NPU komponenti. Jau kopš 2020. gada, kad tika izlaists iPhone 12, nav mainījies tās kodolu skaits. Sagaidāms, ka jaunajā procesorā to skaits tiks fiziski palielināts, līdz ar to sniedzot lielāku jaudu mākslīgā intelekta apstrādei pašā telefonā.

    Līdzīgi jau ir rīkojusies gan Google, gan Samsung savos jaunākajos flagmaņu telefonos. Šāds risinājums nodrošina drošāku mākslīgā intelekta izmantošanu, salīdzinājumam OpenAI tam izmanto mākoņdatošanas servisus un jaudu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zemene
    19.02.2024 19:27

    Interesanti, kāda varētu būt čipkopas darba temperatūra?
    Mūžīgais jautājums – ko šodien vakariņās? Atkal karsts – nezinu! :D

    Reklāma