Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” izlaiž MI modeli, kas spēj rediģēt attēlus, balstoties uz teksta komandām

    Jaunākie raksti

    Apple” līdz šim nav īpaši izcēlies mākslīgā intelekta (MI) risinājumu jomā. Tiek liktas lielas cerības, ka kompānija ar būtiskiem MI jaunumiem nāks klajā rudenī, kad prezentēs nākamo “iPhone” sēriju. Taču līdz tam “Apple” nesēdēs, rokas klēpī salicis. Uzņēmums nupat prezentējis atvērtā pirmkoda MI modeli, kas spēj rediģēt attēlus, balstoties uz vienkāršām teksta komandām.

    Jaunais MI modelis ar nosaukumu MGIE (saīsinājums no multimodal large language models-guided image editing) izmanto multimodālus lielo valodu modeļus, lai interpretētu teksta komandas un pēc vajadzības rediģētu attēlus. Vienkāršiem vārdiem sakot, tas ir rīks, kas var rediģēt attēlus, balstoties uz lietotāja ievadīto tekstu. Rediģējot fotoattēlu ar MGIE, lietotājiem vienkārši jāpasaka, ko vēlas mainīt attēlā. MGIE var pagriezt, apgriezt, mainīt attēla izmērus, spilgtumu, kontrastu, mainīt krāsas, pievienot filtrus, izmantojot teksta vaicājumus. Tāpat šis rīks arī var rediģēt noteiktas vietas attēlā, piemēram, mainīt personu matus, acis un apģērbu vai noņemt fona elementus utml.

    Reklāma


    Jaunais “Apple” MI modelis šobrīd ir izmēģināms vietnē “GitHub“, kā arī “Hugging Face Spaces“. “Apple” pagaidām nav informējis, vai jaunā funkcija nonāks kādā no uzņēmuma produktiem vai pakalpojumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    15.02.2024 06:18

    Makslas darbu ar vardiem neizteikt.

    Reklāma