Web Analytics
More
    Reklāma

    “John Deere” savus traktorus aprīkos ar “Starlink” satelītu internetu

    Jaunākie raksti

    “Starlink” satelītu internets jau pieejams virknē dažādu transportlīdzekļu, tostarp kuģos un lidmašīnās. Ļoti iespējams, līdz gada beigām arī “John Deere” traktori un cita šī uzņēmuma lauksaimniecības tehnika būs aprīkota ar “Starlink” internetu, par ko liecina “SpaceX” paziņojums.

    Tapis zināms, ka “John Deere” un “SpaceX” parakstījuši vienošanos par lauksaimniecības tehnikas pieslēgšanu “Starlink” ātrgaitas satelītu internetam. Uzņēmumi plāno vēlāk šajā gadā sākt savienot “Starlink” ar “John Deere” lauksaimniecības tehniku ASV un Brazīlijā. Īlons Masks šo sadarbību dēvē par lielisku iespēju lauksaimniekiem.

    Reklāma

    Saskaņā ar “The Wall Street Journal” ziņojumu aptuveni 30% no lauksaimniecībā izmantotās zemes ASV un apmēram 70% Brazīlijā atrodas zonā, kur ir vājš interneta savienojums vai arī tā nav vispār. Tas nozīmē, ka lauksaimnieki šajās teritorijās nevar pilnībā izmantot “John Deere” izstrādātās digitālās lauksaimniecības tehnoloģijas. Ar tām var, piemēram, attālināti uzraudzīt lauksaimniecības aprīkojumu, iegūt precīzus datus par audzētajām kultūrām, kā arī augsni u.c. iespējas.

    Pagaidām gan nav skaidrs, kāda būs šī “Starlink” pakalpojuma maksa lauksaimniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tas pats Jānis
    18.01.2024 09:18

    Un to šie.parazīti darīs, lai izsekotu, vai klients kaut ko nav saremontejis pats, nesamaksājot plānprātīgas summas. Vēl noteikti būs abonēšanas maksas visam, kas arī kaut kā būs jāizkontrolē.

    Reklāma