Web Analytics
More
    Reklāma

    Nosūtītas pirmās īsziņas, izmantojot jaunos “Starlink” satelītus

    Jaunākie raksti

    Gada pašā sākumā, 2. janvārī, “SpaceX” paziņoja, ka orbītā sāk nogādāt jaunās paaudzes, lielākus “Starlink” interneta satelītus. Tie spēj tiešā veidā savienoties ar 5G atbalstošiem mobilajiem tālruņiem un nodrošināt mobilo pakalpojumu “Direct-to-Cell”. Pirms dažām dienām “SpaceX” un mobilo sakaru operators “T-Mobile” izmēģināja jauno risinājumu – veiksmīgi nosūtīja un saņēma pirmās īsziņas, izmantojot D2D (direct-to-device) “Starlink” satelītus.

    Šis projekts tika prezentēts 2022. gada augustā, un tā mērķis ir nodrošināt satelīta interneta savienojumu ar parastajiem mobilajiem tālruņiem. Kā pirmais mobilo sakaru operators, ar ko “SpaceX” šajā projektā sadarbojas, ir “T-Mobile”, kura klienti vieni no pirmajiem varēs izmēģināt jauno servisu un saņemt tiešu piekļuvi internetam savās mobilajās ierīcēs.

    Izskatās, ka pakalpojuma attīstībā šobrīd viss iet pēc plāna. Bija paredzēts 2024. gadā publiski palaist iespēju nosūtīt un saņemt īsziņas, izmantojot šos D2D “Starlink” satelītus. Savukārt balss, datu un IoT iespējas, izmantojot jaunos satelītus, solīts palaist 2025. gadā. “SpaceX” informē, ka paralēli veido sadarbību ar citiem mobilo sakaru operatoriem, lai izvērstu šo pakalpojumu visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma