Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai gatavojas 2028. gadā piedāvāt lidojošos taksometrus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Supernal, kas atrodas zem Hyundai Motor Group, tehnoloģiju izstādes CES 2024 laikā demonstrējis jaunu ar elektrību darbinātu lidaparātu S-A2. Tas paredzēts pasažieru pārvadāšanai 2028. gadā.

    Jaunais lidaparāts norāda uz Hyundai plāniem uzsākt šādus komerciālos gaisa pārvadājumus redzamā nākotnē, jo jau šobrīd Supernal darbībā noteikti ir investēta liela naudu. Tomēr nav zināms precīzs investīciju apjoms, taču neizskatās, ka projekts apstāsies. Uzņēmums Supernal sasniedzis jau 600 darbinieku lielu komandu.

    Reklāma

    Supernal S-A2 lidaparāts nodrošinās vertikālu pacelšanās iespēju, pateicoties astoņiem grozāmiem rotoriem. Paredzēts, ka šis lidaparāts varēs pārvietoties ar ātrumu līdz 193km/h. S-A2 lidošanas augstums ir aptuveni puskilometrs, līdz ar to tas ir paredzēts pilsētā esošiem lidojumiem. Paredzētā lidojuma distance ir no 40 līdz aptuveni 65km.

    Sagaidāms, ka šajā gadā jau tiks uzsākta pirmo sertifikātu iegūšana, taču priekšā vēl ir vairāki gadi, lai gaisa taksometru tiešām ieraudzītu ikdienas satiksmē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    12.01.2024 14:42

    40 km – tas jau vairs nav taksometrs, bet autobuss. Tikai dārgs un visticamak domāts iekāpšanai un izkāpšanai helikopteru pacelšanās laukumos.

    Reklāma