Web Analytics
More
    Reklāma

    Thunderbolt 5 varētu padarīt pieejamākas ārējās videokartes

    Jaunākie raksti

    CES 2024 atnesis arī jaunumus ārējo datu nesēju un citu parsīgu iekārtu pieslēgšanai pie datoriem – Thunderbolt 5. Thunderbolt 5 dubultos Thunderbolt 4 spējas un datu pārraides tempus, kas jau šobrīd ir ļoti augsti.

    Thunderbolt 5 atbalstīs ļoti ātru ārējo SSD pievienošanu, bet pats svarīgākais varētu būt ārējo videokaršu plašāka pieejamība, jo Thunderbolt 5 nodrošinās pietiekami lielus datu pārraides ātrumus pat šādām izvirtībām.

    Reklāma

    Par Thunderbolt 5 zināms bija jau kopš pagājušā gada septembra. Thunderbolt 5 atnāks ar vairākiem būtiskiem uzlabojumiem – datu pārraidi līdz 120 Gbit/s, izmantojot Bandwidth Boost tehnoloģiju. Pamatā gan Thunderbolt 5 būs līdz 80 Gbit/s divvirzienu datu pārraide.

    Thunderbolt 5 nodrošinās saderību ar DisplayPort 2.1, USB v4, USB 3 20G un PCIe Gen4. Tāpat Thunderbolt 5 piedāvās arī 240 W uzlādi, kas ļaus ērti lādēt pat visai prasīgus spēlēm paredzētus klēpjdatorus. PCIe Gen4 atbalsts ļaus pieslēgt jaudīgas ārējās videokartes. Spēļu entuziastiem Thunderbolt 5 savienojuma izmantošana teorētiski nozīmētu līdz pat 540 Hz attēla atsvaidzi 1080p izšķirtspējā vai trīs 4K monitoru izmantošanu ar 144 Hz

    Ārējos SSD lietotājiem Thunderbolt 4 standarts nodrošināja līdz 2800 MB/, kamēr Thunderbolt 5 piedāvās līdz 5600 MB/s, kas gan vēl arvien ir aptuveni puse no ļoti ātro SSD tipa atmiņu spējām.

    Vienlaikus gan ir jānorāda, ka Thunderbolt pieslēgvietas nav diez ko izplatītas zemās un vidējās klases datoros. Thunderbolt arī nāk tikai roku rokā ar Intel procesoriem.

    AvotsXda
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma