Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” ziņu izdevējiem par satura izmantošanu piedāvā līdz 5 miljoniem dolāru gadā

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta (MI) uzņēmumi sāk arvien aktīvāk sadarboties ar ziņu izdevējiem, lai izmantotu viņu saturu savu MI modeļu apmācībai. Viens no tiem, protams, ir “OpenAI“, kas ziņu izdevējiem piedāvā 1 līdz 5 miljonus dolāru gadā, lai ar autortiesībām aizsargātu ziņu saturu izmantotu savu MI modeļu apmācīšanai.

    Šī summa ir viens no pirmajiem rādītājiem par to, cik daudz MI uzņēmumi vispār plāno un ir gatavi maksāt par licencētu, ar autortiesībām aizsargātu materiālu. Pie šī jāpiemin nesens ziņojums, kurā atklāts, ka “Apple” vēlas sadarboties ar mediju uzņēmumiem, lai izmantotu to saturu MI apmācībai. Par vairāku gadu sadarbību “Apple” tiem piedāvā vismaz 50 miljonus ASV dolāru.

    ReklāmaAdvertisement

    To, ka par satura izmantošanu būtu jāpiedāvā taisnīga samaksa, pierāda arī vairāki neseni gadījumi, un vienā no tiem iesaistīts arī “OpenAI”. Jau rakstījām, ka izdevējs “The New York Times” iesūdzējis tiesā “OpenAI” un “Microsoft”, apgalvojot, ka tie izstrādājuši savus MI modeļus, “kopējot un izmantojot miljoniem” izdevēja rakstu un tā rezultātā tagad “tieši konkurē” ar “The New York Times”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma