Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība veic izmeklēšanu pret “X” saistībā ar nelegālu saturu un dezinformāciju

    Jaunākie raksti

    2023. gads “X” (“Twitter”) bijis diezgan raibs, taču tieši uz gada nogali uzņēmums ar Īlonu Masku priekšgalā pamanījies iekulties nepatikšanās un skandālos. Lielākā daļa no tiem saistīti tieši ar platformā publicēto saturu, ieskaitot pēdējo no tiem. Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka sāk oficiālu izmeklēšanu un pārkāpumu procedūru par “X” darbību un iespējamiem Digitālo pakalpojumu likuma (DPL) pārkāpumiem.

    Eiropas iekšējā tirgus komisārs Tjerijs Bretons (Thierry Breton) par uzsākto izmeklēšanu dalījies turpat, vietnē “X”. Viņš aprakstījis uzņēmuma iespējamos pārkāpumus, kas saistīti ar pienākumu nodrošināt reklāmu pārredzamību un nelegāla satura, dezinformācijas regulēšanu.

    Reklāma

    Šeit jāpiezīmē, ka šī gada februārī stājās spēkā DPL, kas paredz, ka tiešsaistes platformām, kuru lietotāju skaits Eiropā sasniedz vismaz 45 miljonus, ir pienākums ievērot īpašas prasības saistībā ar reklāmu caurspīdīgumu, satura regulēšanu, lietotājiem draudzīgu  noteikumu un nosacījumu izstrādi. Likums īpaši koncentrējas uz tādiem riskiem kā nelegāls saturs un dezinformācija, to mazināšana, nepilngadīgu lietotāju aizsardzība.

    EK lēmumu par izmeklēšanu pieņēmusi, balstoties uz “X” risku novērtējuma ziņojumu, reklāmu caurspīdīguma ziņojumu un pastāvīgām bažām par to, kā “X” moderē saturu, kas saistīts ar Izraēlas un Hamās karu. Bretons nesen nosūtīja paziņojumu Maskam par “X” atbildību regulēt platformā publicēto saturu saskaņā ar Digitālo pakalpojumu likumu. Drīz pēc tam Eiropas Savienība nolēma uzsākt izmeklēšanu pret uzņēmumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Letiņš
    20.12.2023 11:18

    Skaisti ! Viss kas ir pret usa viedokli nav vis demokrātija, bet gan dezinformacija !

    Krotow
    20.12.2023 11:32
    Reply to  Letiņš

    Čukča nav lasītājs. Čukča ir rakstnieks.

    Reklāma