Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple paziņo, ka nākamajā gadā iPhone tomēr saņems RCS atbalstu

    Jaunākie raksti

    Pavisam negaidītas ziņas pienākušas no Apple frontes, jo uzņēmums oficiāli paziņojis, ka tomēr tiks atbalstīts RCS saziņas standarts, kas nodrošinās labākas interaktivitātes un papildu iespējas starp iPhone un Android lietotājiem.

    Vēl nedēļas sākumā mēs ziņojām par to, ka Nothing Chats ļaus Nothing Phone (2) saņemt iMessage ziņas, tomēr izskatās, ka tas vairs nebūs nepieciešams. Apple paziņojis, ka 2024. gadā iPhone saņems iespēju sazināties ar RCS standartu, ko nodrošinās programmatūras atjauninājums.

    Reklāma


    Tas gan nenozīmē, ka Apple pārtrauks izmantot iMessage. Nē, tas joprojām būs galvenais saziņas rīks starp iPhone ierīcēm Apple ekosistēmā. RCS standarts tiks izmantots, lai uzlabotu SMS un MMS saziņu. Praksē tas nozīmē, ka Android lietotāji beidzot varēs saņemt plašākas interaktivitātes iespējas, sazinoties ar Apple ekosistēmu, kā arī būs iespējams nosūtīt savu lokāciju no iPhone uz Android, izmantojot klasisko SMS saziņu.

    Tomēr Apple joprojām uzsver, ka iMessage ir krietni drošāks serviss un nodrošina ziņu pilnīgu šifrēšanu, ko nevar teikt par RCS standartu. Tāpat uzņēmums ir apņēmies uzlabot pašu standartu nevis piešķirt drošības kārtas, kā to dara Android. Jebkurā gadījumā šis ir liels pārsteigums, jo vēl nesen Apple teica, ka nevēlas nekādi atbalstīt RCS. Acīmredzot spiediens no Google un Samsung kaut nedaudz ietekmējis veikt šādu lēmumu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    17.11.2023 11:29

    Fantastiskas ziņas. Es jau redzu dzīves uzlabojumu.

    Reklāma