Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple bija tuvu tam, lai 14 collu iPad izlaistu jau šogad

    Jaunākie raksti

    Pirms gaidāmās iPhone prezentācijas 12. septembrī, kurā varētu tikt izziņota jauna iPad pievienojamā klaviatūra, parādījušās ziņas par liela izmēra iPad modeļiem un Apple plāniem tos realizēt.

    Apple jau no 2021. gada izskata iespējas izlaist lielāka izmēra iPad planšetdatoru, kas pārsniegtu esošās 12.9 collas. Varam redzēt, ka to jau šobrīd spēj piedāvāt Samsung Galaxy Tab modeļi. Tiek baumots, ka 14.1 collu iPad varēja tikt izlaists jau pirms diviem gadiem, tomēr tas netika izdarīts.

    Viens no iemesliem varētu būt pāreja uz OLED tehnoloģijas ekrāniem, jo saražot liela izmēra displeju planšetdatoram, palielinātu tā izmaksas un cenu. Apple mērķis joprojām ir nojaukt šo robežu starp planšetdatoru un portatīvo datoru, kur viens no punktiem ir ekrānu izmēru atšķirības. Līdz šim gan no prakses pierādījies, ka tieši programmatūra ir lielākais izaicinājums.

    Vēl viena no baumām ir par to, ka 14 collu modelis varētu saņemt Mini-LED vai LCD tehnoloģiju ekrānu, tomēr tad tas vairs neskaitītos Pro sērijas modelis. Skaidrs, ka tieši lielākā izmēra Apple planšetdatoriem ir jābūt arī jaudīgākajiem un labākajiem. Līdz ar to šobrīd izskatās, ka plāni par 14.1 collu izmēra iPad Pro modeli vairs netiek attīstīti, bet tā vietā kaut kad varētu parādīties 16 collu modelis.

    Šāda izmēra iPad planšetdators sastādītu konkurenci tieši 16 collu MacBook Pro. Jaunākais iPad Pro modelis jau šobrīd ir aprīkots ar M2 procesoru. Pagaidām gan iPad Pro izmēri joprojām ir 2018. gada līmenī – 11 un 12.9 collas lieli. Visticamāk, ka tie tāpat paliks ļoti specifiski nišas produkti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.09.2023 10:58

    Es arī biju tuvu tam, lai vinnētu vēsturē lielāko vinnestu loterijā, bet es tomēr nenopirku loterijas biļeti! :)

    Reklāma