Web Analytics
More
    Reklāma

    “Samsung” prezentē “Galaxy Tab” S9 sērijas planšetdatorus un “Galaxy Watch6” viedpulksteņus

    Attēli: Samsung

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš gana daudz tika baumots, ka bez ierastajiem salokāmajiem telefoniem un jaunajiem viedpulksteņiem “Samsung” šajā vasaras nogales/rudens prezentācijā uz galda cels nevis bezvadu austiņas, bet gan savus svaigākos planšetdatorus. Baumas izrādījušās patiesas – “Samsung” iepazīstinājis ar jauno “Galaxy Tab S9” sēriju, kurā ietilpst “Galaxy Tab S9”, “Galaxy Tab S9+” un “Galaxy Tab S9 Ultra” modelis. Tāpat lietotāju vērtējumam nodoti jaunie “Galaxy Watch6” sērijas viedpulksteņi. Taču ar visu pēc kārtas.

    Reklāma

    “Galaxy Tab S9” sērija – apmierinās dažādas vajadzības

    Līdzīgi kā “Galaxy Tab S8” sērijā, arī jaunajā izlaidumā “Samsung” iekļāvis trīs planšetdatoru modeļus, kas atšķiras izmēru, veiktspējas un piedāvāto iespēju ziņā.

    Sākot ar kopīgajām lietām, visu trīs jauno planšetdatoru ekrāni veidoti no Dynamic AMOLED 2x. Ierīces darbina jaunais “Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2” procesors, kas iebūvēts arī “Samsung” svaigākajos salokāmajos telefonos. Visus trīs jaunos planšetdatorus darbina “Android 13” operētājsistēma, savukārt ekrāni sniedz līdz 120 Hz atsvaidzi. Tāpat “Galaxy Tab S9” sērija saņēmusi IPX 68 aizsardzību pret mitrumu un putekļiem. Savukārt vieglu piekļuvi nodrošinās pirkstu nospieduma nolasīšanas sensors.

    Neiztrūkstoša komplektācijas sastāvdaļa ir “S Pen” digitālais irbulis, kas arī ieguvis IPX 68 standartu. Visi trīs planšetdatori pieejami grafīta un bēšā krāsā.

    Vienkāršākais un cenas ziņā pieejamākais no visiem trim jaunās sērijas planšetdatoriem ir “Galaxy Tab S9”. Tam ir 11 collu 2460 x 1600 izšķirtspējas ekrāns. Runājot par izmēriem, ierīce ir 165.8 x 254.3 x 5,9 mm liela un sver vien puskilogramu jeb 498 gramus. “Galaxy Tab S9” aprīkots ar 12 MP priekšējo ultra platleņķa kameru un 13 MP aizmugurējo kameru. Tai ir 8400 mAh liels akumulators, kas dod iespēju ierīci lietot bez uzlādes līdz 12h video skatīšanās režīmā. Planšetdators pieejams divās versijās: 8 GB/128 GB un 12 GB/256 GB.

    Mazliet advancētāks ir “Galaxy Tab S9+” modelis. Ierīces ekrāns sasniedz 12,4 collas pa diagonāli, un piedāvā 2800 x 1752 izšķirtspēju. Tā ir lielāka, bet vienlaikus mazliet plānāka nekā parastais modelis – 185.4 x 285.4 x 5,7 mm. Svara ziņā “Tab S9+” ir teju par 100 g smagāks nekā “Tab S9” un sasniedz 581 gramu. “Galaxy Tab S9+” aizmugurē iestrādāta divu kameru sistēma – 13 MP + 8 MP ultra platleņķa kamera. Savukārt selfijus var uztaisīt ar 12 MP ultra platleņķa priekšējo kameru. Šim modelim ir arī lielāks akumulators, kura ietilpība sasniedz 10 090 mAh. “Galaxy Tab S9+” nopērkams divos variantos: 12 GB/256 GB vai 12 GB/512 GB.

    Brangākais un jaudīgākais no “Samsung” jaunajiem planšetdatoriem ir “Galaxy Tab S9 Ultra”. Arī tam gluži kā abiem pārējiem modeļiem ekrāna izmērs palicis nemainīgs salīdzinājumā ar “Galaxy Tab S8” sēriju un sasniedz 14,6 collas. Tas ir visai iespaidīgi un rada diezgan pieklājīga portatīvā datora iespaidu, jo pat mana klēpjdatora izmērs sasniedz tikai 13 collas. “Galaxy Tab S9 Ultra” ir 208.6 x 326.4 x 5,5 mm, kas padara to par tiešām smalku un vienlaikus salīdzinoši vieglu datoru, jo tā svars sasniedz vien 732 gramus. Tiesa, ņemot vērā, lielos apmērus, šo planšetdatoru ir ērti lietot, tikai novietu uz galda, rokās turēt un izmantot nebūs pārāk parocīgi. Tiesa, pretī šeit var pielikt plusu, jo ierīce piedāvā “Eye Comfort” režīmu, kas par 70% samazina izstarotās zilās gaismas intensitāti un saudzē acis.

    Runājot par kamerām, ierīce piedāvā divu kameru sistēmu gan priekšā, gan aizmugurē. Priekšā 12 MP + 12 MP ultra platleņķa kamera, aizmugurē – 13 MP + 8 MP ultra platleņķa kamera. “Galaxy Tab S9 Ultra” var lepoties arī ar lielu akumulatora ietilpību, kas sasniedz 11 200 mAh un nodrošina līdz 16h ilgu darbības laiku video skatīšanās režīmā. Šis modelis pieejams 12 GB/256 GB un 12 GB/512 GB versijās.

    “Samsung Galaxy Watch6” sērija – uzlabota lietojamība un fokuss uz veselību

    Daudzu gaidīta ierīce no “Samsung” ik gadu ir arī viedpulkstenis. Šoreiz kompānija nāca klajā ar diviem “Galaxy Watch6” sērijas viedpulksteņiem – parasto un “Classic” versiju. Salīdzinājumā ar pērn prezentētajām ierīcēm – “Galaxy Watch5″ un “Galaxy Watch5 Pro” – šī gada modeļi saņēmuši lielāku ekrānu, kā arī palielinātu baterijas un atmiņas ietilpību. Tāpat “Samsung” šogad lielu fokusu licis uz funkcijām, kas saistītas ar lietotāja veselības uzraudzību.

    Kā jau tika iepriekš baumots, abas jaunās viedpulksteņu versijas tikušas pie lielākiem ekrāniem, kas panākts uz malu samazināšanas rēķina. Precīzāk, malas samazinātas par 30%, savukārt ekrāns palielināts par 20%, sasniedzot 1,31 collu (S izmērs) un 1,47 collas (L izmērs). Lielāks ekrāns, protams, sniedz vairākas priekšrocības, piemēram, iespēju ērtāk piekļūt lietotnēm, izlasīt paziņojumus, precīzāk uzrakstīt ziņas utt.

    Vēl viena labā ziņa ir tā, ka akumulatora ietilpība palielināta par 21,5%, gan “Galaxy Watch6”, gan “Galaxy Watch6 Classic” sasniedzot 425 mAh (L izmēram). Nevar nepieminēt, ka abas versijas tikušas arī pie lielākas atmiņas, kas sasniedz 2GB + 16 GB. Tāpat būtiski, ka abi viedpulksteņi saņēmuši IP 68 standartu un tos darbina “Exynos” procesors, kas agrāk pulsēja “Samsung” viedtelefonos. Baumo gan, ka “Samsung” varētu atgriezties pie šiem procesoriem un atkal tos izmantot savos telefonos.

    Ieskicējot būtiskākās atšķirības starp abām viedpulksteņu versijām, jāpiemin, ka “Galaxy Watch6” modeli var iegādāties 40 mm versijā (40,4 x 38,8 x 9 mm), kas sver 28,7 gramus, vai 44 mm versijā (44,4 x 38,8 x 9 mm), kas sver 33,3 gramus. Savukārt tā izveidē izmantots alumīnijs. Vēl viens jaunums, kas nonācis pie šī modeļa, ir skārienjūtīgs rāmis, par ko arī iepriekš tika gana daudz baumots.

    Savukārt “Galaxy Watch6 Classic” pieejams 43 mm versijā (42,5 x 42,5 x 10,9 mm), kas sver 52 gramus, un 47 mm versijā (46,5 x 46,5 x 10,9 mm), kas sver 59 gramus. Tas ir pamatīgāks, jo veidots no nerūsējošā tērauda. Tā ietvars nav skārienjūtīgs, bet grozāms.

    Ļoti liels fokuss abos jaunajos pulksteņos likts uz veselības monitoringu un miega uzraudzību. Te ir vairākas foršas lietas, ko piedāvā gan “Galaxy Watch6”, gan “Galaxy Watch6 Classic”:

    • Iespēja pielāgot slodzi treniņos un saņemt brīdinājumu, kad tā ir pārāk liela;
    • Ķermeņa sastāva mērīšana, nosakot: svaru, muskuļu, kaulu masu, ūdens, tauku īpatsvaru, BMI;
    • Daudziem noderīga varētu būt iespēja izmērīt asinsspiedienu;
    • Balstoties uz ādas temperatūru, palīdz sekot līdzi menstruālajam ciklam;
    • Nepārtraukta sirdsritma uzraudzība;
    • Kritiena reģistrēšana un automātiska palīdzības izsaukšana;
    • Apkopojums par miega kvalitāti (gulēšanas laiks, miega režīmi, skābekļa līmenis asinīs, krākšana u.c.).

    “Galaxy Watch6” pieejams grafīta/sudraba un grafīta/zelta krāsā. Savukārt “Galaxy Watch6 Classic” nopērkams melnā vai sudraba krāsā.

    Cena un pieejamība

    Tagad pati svarīgākā lieta – cenas. Parastais planšetdators “Galaxy Tab S9” maksā sākot no 919 eiro, “Galaxy Tab S9+” – no 1349 eiro, savukārt “Galaxy Tab S9 Ultra” nopērkams par cenu sākot no 1579 eiro. Runājot par jaunajiem viedpulksteņiem, parastais “Galaxy Watch6” pieejams no 319 eiro.

    Gan “Galaxy Tab S9” sērijas planšetdatori, gan “Galaxy Watch6” viedpulksteņi pieejami iepriekšpārdošanā no 26. jūlija un iegādājami samsung.lv, kā arī uzņēmuma partneru internetveikalā. Savukārt no 11. augusta ierīces varēs iegādāties gan “Samsung” veikalā uz vietas, gan pie mobilo sakaru operatoriem un lielākajiem elektropreču tirgotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ess
    26.07.2023 18:40

    Samsung paliek garlaicīgs un parcenots, diemžēl.

    BTR
    31.07.2023 00:55
    Reply to  Ess

    Neuztraucies, visi saprot, ka Tev naudas nepietiek, no pusdienām izsniegtajiem līdzekļiem!

    Kaspars
    03.08.2023 17:08

    Interesanta Samsung iepriekšpārdošana. Visos veikalos Watch 6 jau pieejams, bet iepriekš pasūtītās preces vēl tikai 8. datumā plāno piegādāt veikalā :)
    Var jau uzgaidīt, bet laikam to nevajag saukt par iepriekšpārdošanu, bet vienkārši akciju.

    Reklāma