Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft Excel” saņem “Python” integrāciju

    Jaunākie raksti

    Ar visai lielām ziņām priekš Excel lietotājiem un datu analītiķiem klajā nācis Microsoft, paziņojot, ka programmā būs iespējams lietot Python programmēšanas valodu.

    Praksē tas nozīmē, ka laukā, kurā parasti tiek rakstītas formulas, būs iespējams izmantot Python programmēšanas valodu un piekļūt dažādām populārām bibliotēkām. Piemēram, Matplotlib un seaborn. Pagaidām šī integrācija darbojas testa režīmā, tāpēc nepieciešams pieteikties Microsoft 365 Insiders programmai.

    Reklāma

    Sākotnēji Python vaicājumi ir pieejami Excel datora versijai, bet vēlāk tie darbosies arī pārlūka versijā. Nav nepieciešama īpaša instalācija, bet Microsoft 365 Insider Program uzstādījumos ir jāatzīmē iespēja, ka formulu rakstīšanas laukā var izmantot Python. Izmantojot Excel iebūvētos savienotājus un Power Query iespējams, tagad var ērti ienest dažādus ārējos datus kopā ar Python.

    Lai realizētu šo ideju, Microsoft ir sadarbojies ar platformu Anaconda, kurā iespējams darboties ar Python, kā arī tā viena no populārākajām vidēm starp jomas profesionāļiem. Protams, jau līdz šim Python vidē bija iespējams izmantot bibliotēkas, kas ļauj darboties ar Excel failiem, vai tieši pretēji izmantot Excel papildinājumus. Taču tagad integrācija būs oficiāli izveidota un pieejama bez maksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    27.08.2023 00:51

    Savukārt libreoffice kā tāds ir Python veidojums

    Reklāma