Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plāno samazināt arī iPad planšetdatoru ekrānu apmales

    Jaunākie raksti

    Septembrī gaidāmais Apple iPhone 15 Pro uz kādu laiku kļūs par viedtālruņi ar visšaurāko ekrāna apmali. Tā radīšanā izmantoto ekrānu tehnoloģiju uzņēmums gatavojas izmantot arī iPad planšetdatoros, lai samazinātu to apmales.

    Jaunā tehnoloģija angliski tiek saukta par low-injection pressure over-molding jeb LIPO, un latviski to varētu tulkot kā zema iesmidzināšanas spiediena pārformēšana. Katrā ziņā tā ļauj ražot OLED ekrānus ar ļoti šaurām apmalēm, kas nebija iespējams iepriekš. Šī tehnoloģija pirmo reizi tika izmantota Apple Watch Series 7 viedpulkstenī, bet tagad nonāks iPhone Pro modeļos.

    Sagaidāms, ka tā tiks izmantota arī gaidāmajos iPad planšetdatoru modeļus, kuri būs aprīkoti ar OLED ekrāniem. Pagaidām gan nav zināms, tieši kuri iPad modeļi saņems jaunās LIPO tehnoloģijas ekrānus un šaurās apmales. No savas pieredzes varu teikt, ka planšetdatora gadījumā šauras apmales ne vienmēr būs tik ērtas. Tas saistīts ar to, ka iPad, turot abās rokās, pirkstu gali nedaudz pārsedz tā malas. Līdz ar to šaurāku apmaļu gadījumā varētu notikt nevajadzīga ekrāna saspiešana.

    Protams, šī brīža tendences nosaka, ka viedās ierīces izskatās labāk ar pēc iespējas šaurākām apmalēm, un iPad tās šobrīd ir vienas no lielākajām. Tāpat LIPO tehnoloģija ļauj palielināt ekrāna izmēru, nepalielinot pašu iekārtas izmēru, kas varētu būt viens no galvenajiem iemesliem tās izmantošanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trx450
    03.08.2023 10:07

    Man tas maliņas ļoti patika

    Krotow
    05.08.2023 18:16

    Jūsu sviestmaižu dēlim maliņas tagad būs vēl šaurākas.

    Reklāma