Web Analytics
More
    Reklāma

    “Cyberpunk 2077” izstrādātājs “CD Projekt Red” atlaidīs 10% darbinieku

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā videospēļu izstrādes uzņēmums CD Projekt Red paziņoja par daudziem gaidāmo videospēļu jaunumiem un projektiem. Kaut arī plāni ir lieli, tomēr tie vēl ir tikai sākuma stadijā, kas uzņēmumam liek atlaist daļu darbinieku.

    Kā apstiprinājis uzņēmums, tad šīs nav patīkamas ziņas, tomēr izmaksu samazinājuma dēļ nācies pieņemt šādu lēmumu. Iepriekš CD Projekt Red paziņoja par to, ka notiek darbs pie jaunas “The Witcher” videospēļu triloģijas, kā arī “Cyberpunk 2077” turpinājuma, kas nozīmē lielu darbu nākotnē.

    Reklāma

    Tomēr tā kā šo jauno videospēļu izstrāde vēl ir tikai pašā sākumā, tad esošā uzņēmuma komanda ir par lielu, kas liek atbrīvoties no aptuveni 100 izstrādātājiem jeb 10% esošo uzņēmuma darbinieku. Tas darīts nosacīti loģisku apsvērumu dēļ, jo šobrīd CD Projekt Red saprot, ka visiem nebūs iespējams nodrošināt darbu.

    Situācija ar videospēļu izstrādi ir tāda, ka sākumā ir nepieciešams mazāk resursu, bet jau nonākot aktīvā izstrādes un finiša fāzē ir nepieciešami lielāki cilvēku resursi. Tāpat jārēķinās, ka CD Projekt Red videospēles nav saistītas ar tiešsaistes ieņēmumiem un dažādiem maziem uzlabojumiem, kurus papildu pārdot, līdz ar to lielākie ieņēmumi ir no galvenās videospēles.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    31.07.2023 12:07

    Gals ātri nāk, ar nosaukumu GTA 6. ;)

    REALAIS
    31.07.2023 15:09
    Reply to  Pēča

    Neredzu kā GTA6 sastāda tiešu konkurenci CDPR spēlēm. Nākošā spēle ir Witcher 4, un tad tālumā ir Cyberpunk 2 un varbūt kāds jauns IP. Un visas spēles ir vēl vairāku gadu attālumā

    Krotow
    01.08.2023 17:53
    Reply to  Pēča

    GTA ir mazliet cits scenārija un ideoloģiskais novirziens.

    Reklāma