Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielāko daļu no Apple pārdotajiem datoriem sastāda tieši MacBook portatīvie datori

    Jaunākie raksti

    Pieejama jauna tirgus izpētes informācija, kas norāda, ka vispopulārākie Mac datori 2022. gadā bijuši tieši MacBook sērijas portatīvie datori.

    Šie dati ir saistīti ar Apple datoru pārdošanas apjomiem iepriekšējā gadā, un datus apkopojis uzņēmums CIRP. Jau vairākus gadus, un, iespējams, ka visus desmit plus gadus iPhone ir galvenais naudas radītājs Apple, bet visi pārējie produkti paliek lielā ēnā. Piemēram, Mac datori pagājušajā gadā ienesuši 40 miljardus dolāru.

    Tāpat izpētīts, ka no visiem pārdošanas apjomiem, 77% aizņem tieši portatīvie datori. 2022. gadā vispirktākais Mac dators bijis MacBook Pro, sastādot 43%, bet tam seko lētākie MacBook Air modeļi ar 34%. Interesanti, ka pagājušajā gadā dominējuši tieši dārgākie un jaudīgākie portatīvo datoru modeļi, jo līdz šim par populārāko Apple datoru tika uzskatīts tieši MacBook Air modelis.

    Pēc tam trešajā vietā ar 10% seko klasiskais iMac dators, kas pārstāv viss vienā datoru kategoriju. Interesanti, ka vismaz 2022. gadā 9% ieņēmumus sastādījuši ļoti dārgie Mac Pro galda datori, kas nesen kā saņēmuši atjauninājumua ar Apple M2 Ultra procesoriem. Pēc tam ar 3% sekot Mac mini, bet nieka 1% aizņem Mac Studio, kas arī ir diezgan liels pārsteigums.

    Iespējams, ka tas daļēji norāda uz Apple klientu paradumiem nepirkt katru jaunāko un jaudīgāko datora modeli, kas iznāk, bet tos nomainīt vien pēc vairāku gadu perioda.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma