Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaidāmais iPhone 15 atbalstīs jauno Qi2 bezvadu uzlādes standartu

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju pasaule gatavojas jauna bezvadu uzlādes standarta ieviešanai, kas būs Qi2, turpinot pirmās paaudzes Qi standarta attīstību. Lielos vilcienos jaunais standarts atgādinās to, ko šobrīd piedāvā iPhone MagSafe tehnoloģija, līdz ar to iPhone 15 būs viena no pirmajām iekārtām, kas atbalstīs Qi2 bezvadu uzlādes standartu.

    Bezvadu uzlāde mobilajās ierīcēs ir pieejama jau vairāk nekā desmit gadus, tomēr šādiem risinājumiem vienmēr notiek cīņa par vienotu industrijas standartu. Tā kā savulaik Apple par labu atzina Qi risinājumu, tad tas arī ieņēmis oficiālā bezvadu uzlādes standarta vietu. Tieši tam gaidāms nākamās paaudzes uzlabojums, kas saistīts ar MagSafe pozitīvo pieredzi.

    Lielos vilcienos Qi2 būs vienkārši aprīkots ar magnētiem, tieši tāpat kā šobrīd tas ir ar jauno iPhone uzlādi. Magnēti ļauj lādētāju ērtāk un precīzāk telefonu savienot ar telefonu, līdz ar to vienmēr notiekot uzlādei. Tāpat jaunā standarta ieviešana paredzēs plašāku aksesuāru klāstu gan iPhone, gan citu tālruņu zīmoliem, kas atbalstīs šo standartu.

    Apple gadījumā oficiālie Qi2 bezvadu lādētāji spēs nodrošināt 15W lielu bezvadu uzlādi, līdzšinējo 7.5W. Šobrīd tikai oficiālais MagSafe lādētājs nodrošina 15W bezvadu uzlādi. Apple pasaulē ar ierobežojumiem viss kā ierasts. Globālāka standarta parādīšanās sagaidāma gada otrajā pusē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kams
    27.05.2023 11:57

    Rakstā Apple ieguldījums Qi standartā ir ĻOTI pārvērtēts. Uz to brīdi, kad Apple to ieviesa iPhone, Qi jau gadiem bija teju visu citu ražotāju telefonos

    Reklāma