Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone 15 Pro ekrāniem varētu būt ļoti šauras apmales

    Jaunākie raksti

    Apple iPhone X modelis iezīmēja jauno uzņēmuma viedtālruņu dizainu ar ekrānu, kuram nav nekādu pogu un kas nosedz visu telefona priekšu. Apple bija vieni no pirmajiem, kas piedāvāja pietiekami šauras ekrāna apmales, taču pa šo laiku konkurenti ir spējuši iet soli tālāk, bet nākamais iPhone varētu atgūt savas pozīcijas.

    Pieejamās baumas par iPhone 15 Pro sērijas modeļiem liecina par to, ka šiem viedtālruņiem būs ļoti šauras apmalas, proti, 1.55mm platas no visām malām. Līdz šim rekords par šaurāko apmali pieder Xiaomi 13 viedtālruņa ekrānam, un tā ir 1.88mm šaura. Attiecīgi iPhone 14 Pro tā ir 2.17mm plata, bet Samsung Galaxy S23 1.95mm. Skaidri norādot, ka vismaz šobrīd Apple apmales ir krietni izteiktākas nekā konkurentiem.

    Šo situāciju varētu mainīt nākamie Pro sērijas iPhone modeļiem, jo parastā iPhone 15 līnija saņems platās apmales. Pateicoties šaurajām apmalēm, jaunajiem iPhone modeļiem varētu būt viena no lielākajām ekrāna attiecībām pret telefona izmēru. Protams, šie ir sausi skaitļi, ko lietotājs uz pirmo acu uzmetienu varētu nepamanīt. Tomēr salīdzinot ar esošo ekrāna apmaļu platumu, samazinājums būs 40%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cauraudzis
    20.03.2023 11:42

    Mobilo telefonu ārējais dizains, manuprāt, nudien vairs nav arguments. Lai izvēlētos konkrēto modeli, ir pienācis laiks mārketēt veiktspēju, saskarni un visu pārējo, kas “lācītim vēderā”.
    P.S. Izlasot šo ziņu, pat sāku pētīt savējo telefonu – cik tad tur mikronu ir tā apmale… :D Nekad nebiju pievērsis uzmanību.

    Ignāts
    21.03.2023 08:52
    Reply to  Cauraudzis

    Tieši otrādi! Dizainais ir viena no centrālajām argumentācijām. Mūsdienās teju katrs telefons ir ar gana augstu veiktspēju un kaut cik sakarīgu saskarni. Kaut vai relatīvi salīdzinot jaunākos tālruņus ar 3 gadus veciem.

    Pēča
    21.03.2023 09:28
    Reply to  Ignāts

    Piekrītu! Pirms gadiem 10..15 viedtelefoni tieši reklamējās kā budžeta(~200€), vidusklases(~400) un flagmenis(­~800) tapēc ka iekšas bija atticīgas. Un tas bija reali arī jūtams!

    Budžeta bija tur 1-2gb ram divkodolu procis ar 1ghz, vidusklase 2-3gb ram un divkodolu vai četrkodolu 1.3ghz. flagmeņi gaja ar vismaz 4gb ram un vismaz 4 kodoliem uz 1.5ghz. (protams aptuveni rādītāji)
    Nerunājot par kamerām, budžetniekam bija tur 10Mpix, flagmenim 20 utml.

    Tagad paskaties- budžetnieks varbūt nē, bet vidusklase pa 500€ tehniskajā ziņā spēj paveikt visu to pašu ko flagmenis pa 1000€+ un nav ‘lagojis’ jēl daudz gadus!
    Jo ram ir 4gb+, cpu kodoli vismaz 8… atmiņa vai kamera ta pati… tikai tas ka nav kādas bling bling izreklamētās fīčas kuras ītenībā nav baigi vajadzīgas, reklāma tikai cenšas iestāstīt, ka tev vajag to 1000+ vērto ierīci kabatā, jo tad varēsi izvelkot telefonu ‘fleksot’ Ka tev ir pro max plus!! Un viss ko dari ir ieej sejasgramatā un veic pāris zvanus dienā. :D Tev NEVAJAG ierīci pa štuku! Pat bezprocentu kredītā!

    Manuprat tikai ļoti sekli cilvēki tā dara jo pakļaujas reklāmas/sabiedrības spiedienam!

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Krotow
    21.03.2023 11:14
    Reply to  Pēča

    Pirms 10 gadiem. Pirms 15 gadiem flagmanim bija 500 MHz procesors un 256 MB RAM.

    Ja viedtelefona pirkšanu mūsdienās apsver no pragmatiskās puses, vienīgais, par ko tiešām ir vērts piemaksāt, ir laba kamera. Un ar to ir problēma – labas kameras ar optisko stabilizāciju un labāku attēla kvalitāti naktī ir tikai flagmaņmodeļiem. Ja analoģiskas kameras būtu vidusklases aparātos, flagmaņmodeļi kļūtu nevajadzīgi.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    TwinTurba
    21.03.2023 14:04
    Reply to  Krotow

    Jā ar kamerām tā ir, lai gan nu tik un tā viss ir piebremzējies, tie telefoni katru gadu ir jauni, uzlabojumi minimali utt., tās pašas kameras, jā uzlabo nakts fotogrāfēšanu un video – vairāk konkrēti stabilizāciju, ok ir labāks(precīzāks) makslīgais “blūrs” utt., bet ne tik traki. Tiesa cik esmu novērojis, konkrēti samsung (tas gan sen, jo veci modeļi) note9 pret a52 5g, bija kā diena pret nakti ir visā, izņemot to, ka a52 bija 90hz ekrāns un pārmetoties no viena pie otra. Viss parējais tur bija konkrēti sliktāks, a52 sensori tobiš pie auss liekot dazkart nogluko un kko saspiež uz ekrāna, tad dažkart tumšākā apgaismojumā rāda, ka nav pietiekamas gaismas un neļauj atbloķēt tobiš (kabatas režīms), kameras protams sliktākas, sevišķi sliktākā apgaismojumā, video sliktāks, ātrums, šo gan baigi nepiefiksēju, bet ātri darot vairākas lietas, šķita flegmīgāks, bija aiztures, bet par cik note ari bija jau opaps, tad to tā baigi nevareja just. Pats ekrāns uz tausti nu krietni nepatīkamāks par noti, nezinu var būt citi to nejūt, bet man besī, aa plus saskrāpējas ātrāk, mikro švīkas (stikliņus/ plēvītes neizmantoju). Protams pārējo materiālu kvalitāte a52 tas korpus un kameras izbīdīhuns, mazāk nekā pēc gada izskatījās bēdīgi, ap telefonu esošā plastmasas apmale… Read more »

    Zefīrs
    20.03.2023 12:15

    Man vairāk interesē cenas samazinājums.

    Biteme
    20.03.2023 12:17
    Reply to  Zefīrs

    Man patīk tavs domu gājiens – mazāk apmaļu, mazāka cena! Apple, jūs dzirdējāt ko cilvēki domā?

    TwinTurba
    20.03.2023 12:29
    Reply to  Zefīrs

    Gan jau būs tāda pati, kā samsungam, tobiš nedaudz dārgāk par xiaomi… 😂

    Rudolfs
    20.03.2023 14:16

    Izskatās Apple sapratuši, ka vajag pēc iespējas vairāk veidus kā atpazīt, kurš iztērējis vairāk par telefonu. Cik saprotu apple lietotāju aprindās ir diezgan liela nozīme vai ir pro vai parastais.

    Uldis
    20.03.2023 16:05
    Reply to  Rudolfs

    Nu ja! To pat 2006.gada filmā Borats parādīja ar frāzi par iPod, ka visi zin ka iPod mini ir priekš meitenēm! Tas jau bija pirms iPhone ēras.

    TwinTurba
    20.03.2023 16:20
    Reply to  Rudolfs

    Tas taču cenas dēļ, parastais vienkārši ir lētāks un “apgraizīts”.
    Par cenām nu jau sen vairs aizgrauztais “neskaitās” nekas dārgs, vai blā, blā nepieejams/rets. Paskaties cik samsung maksā, un pat ne samsung, xiaomi – 1300eur!!! Kmoon lētākais šobrīd aktuālais iphon 14pro ir lētāks par xiaomi. Vai tiešām jāpļūtī pļūtīšanas pēc? Ja reiz tie aizgrauztie tā neinteresē varēji vismaz painteresēties par cenām.

    digitalk
    20.03.2023 17:57
    Reply to  TwinTurba

    kāds tur “sen”, pats pļūtī, ka nemetas. cenas pietuvojās ābeļdārzam, kad panesās komponenšu krīze un līdzvērtīgu produkciju no vairs neeksistējošām lētākām detaļām nebija iespējams savākt. tas būtu kāds pusotrs gads. bet cenu izmaiņas nenozīmē domāšanas izmaiņas, amerikāņu jaunatnes haips par aifoniem bija/ir “cena=prestižs”.

    TwinTurba
    20.03.2023 18:40
    Reply to  digitalk

    Ne gluži sārtvaidzīt…
    Paskaties kaut uz laptopiem, kopš m1 parādīšanās tajā cenu kategorijā windows vairs nav spējis ielīst.
    Varbūt man nav mazvērtības kompleksu, bet cik samaitātam jābūt, lai kaut kādu parastu ierīci uzskatītu par prestiža apliecinājumu?

    P.s.
    Par kādām neeksistējošām līdzvērtīgām detaļām tu runā?
    Tās vai nu eksistē, vai neeksistē, vai nu ir līdzvērtīgas, vai nav!

    digitalk
    21.03.2023 09:46
    Reply to  TwinTurba

    M1 un M2 ir Apples inženieru sasniegums ARMu dizainā, kur pārējie tikai lēkā apkārt. apmēram kā 5-10 gadus atpakaļ bija Nvidia un pārējie — puskoka lēcēji. tomēr šeit tiek apspriesti telefoni, kur Bionic ir gana konkurentu, tā ka laptopu pievilkšana aiz ausīm neskaitās ;)

    ps.
    “neeksistējošas”, jo bija/ir ražošanas deficīts.
    “līdzvērtīgas” pielietojuma jaudas ziņā — lai darbinātu viedlāpstu nevajag augstāko plauktu procesoru.

    Krotow
    21.03.2023 11:22
    Reply to  digitalk

    Ar M1 un M2 Apple pēc 20 gadiem atkal pierādīja ka RISC procesoru arhitektūra desktopu lauciņā nevaid mirusi. Un jāatzīst ka viņiem tiešām labi izdevās.

    TwinTurba
    21.03.2023 14:12
    Reply to  digitalk

    Ok, ok lapšus iejaucu, jo nu manuprāt ir tiešām ok viņiem tas izdevies, ja windows nav nepieciešams tad tas ir izskatīšanas vērts variants.
    Katrā ziņā nu grūti teikt, skaidrs ka aizgrauztajam interesē max piķis, bet nav arī tā ka viņi būtu jānonicina paveiktā dēļ, jo tomēr inženieri, softa veidotāji ir strādājuši, lai to visu saliktu kopā, ne velti tas pats stāsts ar baterijam, kuras ir mazākas, bet pats iphons ļoti bieži pārsit konkurentus ar lielākām baterijām un pat sliktāku veiktspēju, tātad ir ok.
    Tas, ka kāds to uzskata par statusu, tas gan šķiet smieklīgi, pat ja tā ir taisnība, manuprāt tas tādās mazāk attīstītās valstīs, piemerām USā aizgrauztais ir teju nacionālais produkts 😂

    P.s.
    Nū, bet tomē tas aizgrauzstā procis ir labs, nav jau tā kā te liela daļa saka – viedtālrunis par 400eur ir tāds pats, vai labāks par aizgrauzstā flagmani utt. Savukārt cenu ziņā, nu visiem jau ir tas kosmoss, variantu nav, nāksies vien maksāt. 😬

    Reklāma