Web Analytics
More
    Reklāma

    Bažās par kiberuzbrukumiem Francija valdības ierīcēs aizliedz izmantot vairākas populāras lietotnes

    Jaunākie raksti

    Bažās par kiberuzbrukumiem un datu drošību līdz šim jau vairākas valstis aizliegušas valdības izdotajās ierīcēs izmantot “TikTok“. Jaunākā no tām ir Francija, kas ierobežojumu ziņā gan iet krietni tālāk. Francijas valdība darba ierīcēs aizliegusi instalēt un lietot ne tikai “TikTok”, bet arī tādas populāras izklaides lietotnes kā “Twitter“, “Netflix” un pat “Candy Crush“.

    Saskaņā ar Francijas sabiedrisko pakalpojumu ministra Stanislas Guerini teikto – minētās lietotnes nolemts aizliegt valdības ierīcēs, jo tās rada kiberdrošības riskus, kas var  apdraudēt gan darbinieku, gan administrācijas datus. Valdība pagaidām nav sniegusi precīzu aizliegto lietotņu sarakstu, taču Guerini norāda, ka, iespējams, pastāvēs daži izņēmumi gadījumos, kad lietotnes būs nepieciešamas darba nolūkos, piemēram, satura publicēšanai. Zināms arī, ka šis aizliegums jau stājies spēkā.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka šie Francijas ierobežojumi ieviesti pēc tam, kad ASV federālā valdība, desmitiem štatu, Kanāda, Eiropas Komisija, Lielbritānija un Jaunzēlande ir aizliegušas izmantot “TikTok” valdības darba ierīcēs. Visos gadījumos iemesls bijis līdzīgs – bažas par to, ka Ķīnas valdība varētu vākt datus par svarīgām personām, izplatīt propagandu un citādi kaitēt. Tikmēr “TikTok” šos pārmetumus noliedz, un uzņēmuma vadītājs Shou Chew aizvadītajā nedēļā Kongresā liecināja, ka “TikTok” mātesuzņēmums “ByteDance” nav Ķīnas aģents un ASV lietotāju dati tam neesot pieejami.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.03.2023 15:13

    “Candy Crush“ aizliegums būs sitiens zem jostas vietas garlaikotiem klerkiem un grāmatvedēm :)

    Reklāma