Web Analytics
More
    Reklāma

    Samazinoties abonentu skaitam, arī “Disney+” ir spiests atlaist tūkstošiem darbinieku

    Jaunākie raksti

    Arī video straumēšanas platforma “Disney” informējusi par saviem iepriekšējā ceturkšņa finanšu rezultātiem. Tie gan šoreiz nav tik pozitīvi kā cerēts. Uzņēmums atklājis, ka šobrīd “Disney+” abonentu skaits globāli sasniedz 161,8 miljonus, kas ir par 2,4 miljoniem mazāk nekā ceturksni iepriekš. Tas ir būtiski, jo šī ir pirmā reize, kopš “Disney+” palaišanas 2019. gadā, kad serviss piedzīvojis abonentu skaita kritumu. Ņemot to vērā, “Disney” nolēmis ķerties pie darbinieku atlaišanas.

    “Disney+” abonentu skaita kritumu galvenokārt noteica “Disney+ Hotstar” kanāla abonentu skaita kritums. Šajā kanālā, kas, cita starpā, pieejams Indijā un dažās DA Āzijas valstīs, abonentu skaits samazinājās par 3,8 miljoniem, to kopskaitam sasniedzot 57,5 miljonus. Katrā ziņā “Disney+” abonentu skaita sarukums uzņēmumu tikai attālina no 2024. gada mērķa, kad tas bija plānojis sasniegt 215–245 miljonu abonentu atzīmi un tādējādi varbūt pārspēt “Netflix“, kam ir 230 miljoni abonentu. Tomēr izskatās, ka vismaz pagaidām “Netflix” var atslābt.

    Reklāma

    Tie, kas nevar atslābt, noteikti ir “Disney+” darbinieki, kurus ne visai iepriecinošie finanšu rezultāti ietekmēs tiešā veidā. Uzņēmums paziņojis, ka, vēloties saglabāt rentablu straumēšanas biznesu, plāno būtisku pārstrukturēšanu, tostarp darba vietu samazināšanu. Zināms, ka šis lēmums varētu skart ap 7000 “Disney+” darbinieku. Šeit jāpiezīmē, ka “Disney” jau novembrī pārtrauca jaunu darbinieku pieņemšanu.

    No šodienas Latvijā pieejams “Disney+” video straumēšanas serviss

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    10.02.2023 09:58

    Sataisa miljons dažādu straumēšanas platformu un tad brīnās, ka cilvēkiem apnīk maksāt dažādiem servisiem.

    bobis
    16.02.2023 10:28

    Disney sapnis izsapnots.

    Reklāma