Web Analytics
More
    Reklāma

    “Disney” radījis mākslīgā intelekta rīku, kas viegli maina aktiera vecumu

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts turpina savu uzvaras gājienu. Šajā sakarā kompānijas “Disney” pētnieki izstrādājuši mākslīgā intelekta sistēmu, kas daudz vieglākā ceļā liks aktierim izskatīties jaunākam vai vecākam. Pētnieki norāda, ka šis risinājums tikai piecu sekunžu laikā vienā kadrā var pievienot vēlamos novecošanas efektus.

    Līdz šim aktiera novecošana bijusi laikietilpīga un dārga procedūra, manuāli mainot izskatu. Iepriekš arī ir veikti vairāki mēģinājumi automatizēt procesu ar neironu tīkliem un mašīnmācīšanos. “Disney” pētnieki atzinuši, ka šāda metode labi darbojas, kad runa ir par nekustīgiem attēliem. Darbā ar video kadru nomaiņu šāds risinājums parasti nav sniedzis to labāko kvalitāti gan izšķirtspējas ziņā, gan arī aktieru izskats nav mainījies tik plūdeni un dabīgi kā vajadzīgs. Mācoties no citu kļūdām, “Disney” radītais risinājums piedāvā pirmo praktisko un pilnībā automatizēto metodi seju atkārtotai novecošanai video kadros.

    Reklāma

    Lai apmācītu neironu tīklu, pētnieki izveidoja datubāzi ar vairākiem tūkstošiem nejauši ģenerētu seju. Neironu tīkls spēj analizēt cilvēka galvas attēlu un paredzēt, kuras sejas daļas varētu ietekmēt novecošanās process. Pēc tam uz sākotnējā sejas attēla atkarībā no vajadzības (padarīt cilvēku vecāku vai jaunāku) tiek uzklāti tādi efekti kā grumbas vai arī tiek izlīdzināta āda. Šis risinājums ir labs arī ar to, ka manipulācijas var veikt, pat ja aktiera galva kustas vai kadrā mainās apgaismojums.

    Ir vairāki iemesli, kāpēc šāds risinājums varētu būt noderīgs. Piemēram, tas samazina darba apjomu māksliniekam, kurš aktierim veic šāda veida vizuālos efektus. Gluži loģiski, ka arī izmaksas samazinās, kā arī nav nepieciešams tik daudz aktieru, kuri, piemēram, atveido varoni dažādos dzīves posmos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma