Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple varētu atlikt vai pilnībā atcelt iPhone SE 4 izlaišanu

    Jaunākie raksti

    Parādījušās baumas, ka Apple varētu atlikt nākamās paaudzes iPhone SE 4 modeļa iznākšanu vai to pilnībā atcelt.

    Protams, šis viss saistīts ar pieaugošajā ražošanas izmaksām, kā arī situāciju, ka pēc lētākajiem iPhone modeļiem realitātē nav tik liels pieprasījums. Pat ja iPhone SE 4 modelis tiktu izlaists, tad pēc gaidāmā modeļa specifikācijas, tā cena būtu pietiekami augsta, kas neveicinātu pārdošanu.

    Viens no iespējamajiem variantiem ir tas, ka Apple ceturtās paaudzes iPhone SE izlaistu tikai 2024. gadā. Uzņēmums ir noraizējies par pieaugošajām ražošanas izmaksām, tāpēc nākamajā gadā uz tā rēķina varētu ietaupīt naudu. Tiek baumots, ka šis SE modelis beidzot saņemtu pilno priekšējo ekrānu un dizainu līdzīgu iPhone XR modelim. Interesanti gan, ka Face ID vietā joprojām tiktu piedāvāts pirkstu nospiedums. Jautājums gan paliktu par tehnisko izpildījumu.

    Tieši šī pāreja palielinātu lētākā iPhone modeļa cenu, kas patiesībā tāpat nav lēts, jo šobrīd iPhone SE 3 var iegādāties sākot no ~539 EUR, kas ir ļoti augsta cena par veca dizaina telefonu. Sagaidāms, ka nākamajā gadā kritīsies viedtālruņu pārdošanas apjoms, līdz ar to uzņēmumiem ir jādomā, kā samazināt savas izmaksas, un viens no veidiem ir atlikt kādu produktu izstrādi.

    Jau iepriekš esam ziņojuši, ka gan pēc iPhone 12 mini un iPhone 13 mini ir mazs pieprasījums, kā arī negaidītu fiasko ir piedzīvojis jaunais iPhone 14 Plus lielā izmēra modelis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    23.12.2022 09:47

    Dīvaini sanāk – no vienas puses SE kompaktā sērija bija/ir ļoti populāra. Pieļauju, ka tieši SE sērijas modeļi ir bijuši tie, kuru dēļ daudzi ir pārgājuši uz Apple produkciju, pamatojot to ar SE kompakto un vienlīdz kvalitatīvo izstrādi.

    Vai tik SE atcelšana nav tieši saistīta, lai neciestu lielo “lāpstu” flagmaņu tirdzniecības rādītāji? Kā savādāk paskaidros investoriem, ka pretēji apgalvojumam, ka jātaisa pēc iespējas lielāki telefoni – pircēji joprojām dod priekšroku tieši kompakta izmēra telefoniem.

    grh
    23.12.2022 12:01
    Reply to  davix

    Nedomāju, ka lielās lāpstas ir vainīgas. Viss attīstās un iet uz priekšu. SE paliek uz vietas. Cilvēku prasības un vēlmes aug. Ja strādā normālā darbā un māk par sevi parūpēties, tad arī vēlme pēc normāla Iphone ir tikai saprotama. Nespēju iedomāties nevienu saprātīgu iemeslu, kāpēc pirkt Iphone 6 ar svaigām iekšām, sūdīgu ekrānu un sūdīgu baču. Par jauna SE cenu var nopirkt 2 gadus vecu PRO modeli, kurš no lietošanas viedokļa to SE sasper gabalos. Jā, ir indivīdi, kam patīk SE savu principu pēc. Šie indivīdi paliek arvien mazāk un mazāk. Pat pensionāriem labāk patīk Iphone mini vai Iphone 5+ collas, jo lielāks ekrāns = labāk viss saskatāms un pārskatāms. Ir pilnīgi loģisks SE noriets rietumu pasaulē. Un tas pārsteigums par Iphone 14 PLUS slikto tirdzniecību – tas pierāda tikai to, ka cilvēki ir gatavi iztērēt būtiski lielāku naudu, lai nopirktu labāko Iphone nevis kaut ko pa vidam vai pilnīgu bēdu stāstu kā SE. Ja pircēji Iphone 14 PLUS vietā labāk pērc 14 Pro vai Pro max, tad ir skairs, ka ne jau naudā ir jautājums, bet gan telefona izpildījumā. LIelākā daļa tāpat to Iphone pērk nomaksā. Tie papildus 20e mēnesī par normālu Iphone ir pilnīgi bezvērtīgi pie šī brīža… Read more »

    Last edited 1 year ago by grh
    Kamerons
    23.12.2022 16:02
    Reply to  grh

    Nu pag kurš pērk lietotu telefonu? Pietam divus gadus “drāztu”? 😀
    Par SE piekritu nav jēgas, prieks tiek kuriem nevajag pro, pietiek ar parasto 14to.
    Jo piemeram iphone 13 pret iphone 11pro – vinnetājs būs parastais 13tais, kameras labākas (tas nekas ka divas), baterija tur ilgāk un protams tas ir ātrāks.
    Piemēram šobrīd esošajam parastajam 14tajam tās divas kameras ir no 13pro, attiecigi kvalitāte utt. 14tā mīnuss ir displejs nav 120hz, viss parejais tur ir ļoti ok.
    Bet es gaidu kad iphons pro modeļos beidzot ieliks telephoto kameriņu, kaut ko samsung veidīgu, bet uzlabotu, jo vismaz pagaidām tas ir vienigais kas pietrūkst, lai būtu pilnīga viedtālruņu kameru sistēma.

    Kursors.lv
    23.12.2022 16:04
    Reply to  Kamerons

    Es. Es pērku sev un bērniem lietotus telefonus, jo neredzu jēgu pārmaksāt par jaunu ierīci, kas dara aptuveni to pašu, bet maksā uz pusi dārgāk.

    grh
    23.12.2022 16:26

    tas manuprāt nav nekas slikts, ja pērk lietotu tālruni. Sauksim to par zaļu domāšanu. Ja neviens nepirks lietotu, tad tu metīsi miskastē 500e vērtu iphone, jo neatzīsti to, ka kāds pērk lietotu?

    Biteme
    23.12.2022 17:01

    Uz pusi no kā? Vai divreiz?

    Kursors.lv
    23.12.2022 17:35
    Reply to  Biteme

    Nu tu domu saprati :)

    Kamerons
    24.12.2022 03:10

    Tiešām pērc sev divus gadus lietotus iphonus?

    Kursors.lv
    24.12.2022 09:08
    Reply to  Kamerons

    Jā. Tagad arī staigāju ar jau pirms manis lietotu iPhone 11 Pro Max un vispār bēdu nezinu. Kādu gadu tas telefons vēl darbosies okei un tad būs jāpakāpjas par kādu paaudzi augstāk.

    Zurabs
    23.12.2022 13:19

    SE faktiski ir pagatnes relikts, kas ir pilniba morali novecojis un lai ko ari neteiktu par programmas lielisko plūdenumu (kas patiesiba tik skaisti nemaz nav), tada telefona cena nedrikstetu parsniegt 250-300 euro. Tad labak nemt mini vai 11.-o vai 12.-o modeli, nevis SE, kas ir meginajums lohiem nopardot 8 gadus veca dizaina modeli ar bateriju kaa cikades pirdiens.

    MazaF
    24.12.2022 01:49

    Tad jau labāk uzreiz miņiku paņemt.

    Reklāma