Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple beidzot atklāj, ka iPhone viedtālruņos tiek izmantoti Sony kameru sensori

    Jaunākie raksti

    Apple nekad nav pārāk runājuši par dažādām iekšējām lietām, īpaši jau par to, kādi sadarbības partneri ražo iPhone komponentes. Taču Tima Kuka nesanā vizīte uzņēmumā Sony ļauj oficiāli atklāt, ka iPhone tiek izmantotas Sony radītie kameru sensori.

    Jomas ekspertiem par to runāja jau kādu laiku, taču līdz šim to nebija iespējas oficiāli apstiprināt. Taču saldo ēdienu pasniedzis Apple vadītājs, publiskojot bildi kopā ar Sony izpilddirektoru Keničiro Jošidu (Kenichiro Yoshida), kurā viņš izrāda uzņēmuma telpas.

    Tāpat Apple nav pārāk atklāti par to, kur tiek ražotas telefonu baterijas, mikroshēmas un displeji. Tomēr kā norāda pieejamā informācija, par priekšējo un aizmugurējo stikla paneli ir atbildīgs uzņēmums Corning, OLED paneļus pārsvarā piegādā Samsung un LG, bet procesorus TSMC. Vismaz pēdējie trīs uzņēmumi šo komponenšu sakarā ir dzirdēti iepriekš.

    Kā norāda Tims Kuks, tad Apple sadarbība ar Sony ilgst jau vairāk nekā desmit gadus. Izskatās, ka tā arī tik drīz netiks pārtraukta, jo uzņēmums strādā pie jauna kameras sensora, kas izmantos pusvadītāju tehnologījas. Tas ļauj kamerā notvert vairāk gaismas un izvairīties no nepietiekami vai pārāk izgaismota attēla. Pēc laika šos sensorus mēs, visticamāk, varēsim redzēt nākotnes iPhone modeļos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kasiog
    17.12.2022 12:44

    Apple bez Stīva Džobsa sen jau ir nožēlojama kompānija kas atražo tikai savus vecos izstrādājumus,
    Un nekas jauns tur netiek izgudrots

    Kursors.lv
    17.12.2022 12:51
    Reply to  kasiog

    Šāds apgalvojums neatbilst realitātei. Tims Kuks ir pilnveidojis Apple par vienu no pasaulē labākajām un finansiāli veiksmīgākajām kompānijām. Ja runājam par produktiem, tad Tima Kuka ērā ir izlaisti tādi produkti kā Apple Watch, kas ir mainījis viedpulksteņu jomu un Apple AirPods, kas ir pasaulē populārākās bezvadu austiņas. Plus, Tims Kuks uzņēmumu veiksmīgi virza no produktu uz servisu kompāniju. Tāpat ir skaidrs, ka jau tuvākajos gados tiks izlaisti jauni produkti (AR/VR risinājums, Apple auto), kas arī var izrādīties ļoti veiksmīgi. Tas ir tāds romantizēts skatījums, ka tikai Stīva Džobsa laikos Apple bija lieliska kompānija.

    Tītars
    18.12.2022 21:49
    Reply to  kasiog

    Hah, atvēmi dzltenās presē jau nodrāztu virsrakstu. Laikam tā smadzeņu masāža darbojas.

    Biteme
    17.12.2022 13:20

    Šeit nav nekā, par ko nedz priecāties vai vilties. Visi telefoni ir ražoti no lielražotāju kompenentēm un tikai bērni, kas tic Santaklausam, ir vīlušies pēc šīs ziņas izlasīšanas, jo ticēja ka epla elfi kaut kur taisīja epla unikālos foto moduļus. Varu nomierināt – šie elfi dzīvo Taiwānā)

    Kursors.lv
    17.12.2022 13:24
    Reply to  Biteme

    Jā, bet tāpat amizanti, ka Sony savos telefonos ar tiem pašiem (vai līdzīgiem) sensoriem ne tuvu nesanāk tādas bildes/video kā Apple. Tomēr tik liela mūsdienās fotogrāfijā nozīme ir programmatūrai.

    Gundars
    17.12.2022 15:16

    Sanāk sanāk un vēl labākas. Tas ir tāds romantizēts skatījums, ka ifonu foto ir labāki kā citiem. Un ar softu sliktu bildi neizvilksi labāku. Tikai to mēslu pataisīsi komisku

    Last edited 1 year ago by Gundars
    Kursors.lv
    17.12.2022 20:22
    Reply to  Gundars

    Atveru DXOMARK un redzu, ka… nesanāk: https://www.dxomark.com/smartphones/

    Raimonds
    22.12.2022 09:30

    Es domāju šis būs daudz labāks lists, tuvāk patiesai dzīvei ne laboratorijai. https://youtu.be/LQdjmGimh04

    Kursors.lv
    22.12.2022 10:35
    Reply to  Raimonds

    MKBHD malacis. Es teikšu, ka ir vieta būt abām testēšanas pieejām.

    KKTK
    18.12.2022 20:53

    ifons jau no pašiem pirmsākumiem pamatīgi piekrāsoja savas bildes, tagad arī piezīmē, lai izskatītos labāk. Uz telefona. Atverot uz 100% sākas joki – īpaši ar detaļām ko algoritms nav mācējis atpazīt. Šur tur pārasināts, šur tur ēna pārgaismota. Nu, bet priekš telefona – OK. Neba nu tādsa bildes liek pie sienām. Tā kā ir OK, naida nav.

    Kursors.lv
    18.12.2022 21:01
    Reply to  KKTK

    Tā dara visi. Absolūti visi. Arī televizori mūsdienās nodarbojas ar mākslu. Tā diemžēl ir mūsu laiku norma.

    Tītars
    18.12.2022 21:56

    Tie TV piedomātie herci un upscale gan ir tāds uncanny valley.

    Biteme
    22.12.2022 10:20

    Pieslēdzot TV pa HDMI PC ieeju, tas rāda tieši to, ko saņem. Pārējam ir Movie režīms, kas arī paredzēts apstrādes atslēgšanai, lai skatītājs redz to, ko režisors bija nolēmis parādīt, nevis TV skaistumizatora algoritmi.

    Tītars
    18.12.2022 21:54
    Reply to  KKTK

    Tagad ir iespeja darboties ar ProRAW, nav vēl sanācis notestēt, mans vecais iPhone pārāk labi kalpo. Cik lasu tad atsauksmes labas.
    Šeit protams tirgus nosaka tendenci, priekšroka tiek dota spilgtām/viscaur asām bidlēm, tā arī tiek pieņemta par normu, ja gribi ko ārpus normas, nākas cītīgāk pameklēt.

    Lēca
    19.12.2022 11:40
    Reply to  KKTK

    Eemm, zini cik daudzos žurnālos tiek publicētas iphonu foto? Žurnālā tu pat nepateiksi ar ko ir bildēts pat neapstrādājot tās iphona bildes! Ar video tas pats!
    Lielās kameras ir nepieciešamas tikai sliktas gaismas apstākļos kur nav iespējams nodrošināt apgaismojumu, tālu objektu fotogrāfēšanā/filmēšanā un protams lielajiem printiem. Soc tikliem lielai daļai žurnālu un citu preses izdevumu der iphons.
    Protams nav tur tada kvalitate utt, jo fiziku neapmānīsi, bet AI dara brīnumus tik un tā un mazajiem printiem pilnībā pietiek.

    Tītars
    18.12.2022 21:59
    Reply to  Biteme

    Tas ka no lielražotājiem ir laba lieta. Lai gan Apple ir labi parādijis, ka spēj vertikāli integrēt lietas, kas parasti nenāk par labu konkurentiem. Šobrīd uz rezervistu sola jau sēž vairākas kompānijas, kas kādreiz iesaitijās iPhone detaļās.

    Reklāma