Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung 2022. gadā gatavojas ražot OLED ekrānus, kas būs paredzēti Apple iPad

    Jaunākie raksti

    Parādījusies informācija, ka uzņēmums Samsung šobrīd gatavojas mainīt savu OLED ekrānu ražošanas procesu, kas būs īpaši paredzēti Apple iPad displeju radīšanai.

    Līdz šim iPad planšetdatori tika aprīkoti ar LCD tipa ekrāniem, bet jaunākie iPad Pro modeļi ar mini-LED, kas ir līdzīga OLED tehnoloģijai. Kaut arī mini-LED risinājums savā ziņā ir pārāks par OLED, tomēr tas ir ļoti dārgs, tāpēc Apple tieši šī iemesla dēļ ir izvēlējies visā iPad modeļu līnijā ieviest OLED ekrānus. Līdzīgi kā tas jau šobrīd ir iPhone viedtālruņos. Tāpēc Samsung gatavojas mainīs savu ražošanas procesu, gatavojoties ražot lielāka izmēra OLED displejus.

    Reklāma

    Uzņēmuma sadarbības partneri arī strādā pie jaunas sauso kodinātāju tehnoloģijas, kas nodrošinās iespēju precīzāk novietot zilās, zaļās un sarkanās gaismas diodes uz platēm. Tas ir īpaši svarīgi tiem displejiem, kas ir lielāki par 10 collām un ar kādiem attiecīgi ir aprīkoti iPad planšetdatori. Kaut arī tika baumots, ka nākamie MacBook sērijas datori varētu saņemt OLED displejus, tomēr tie visdrīzāk būs iPad planšetdatori sākot ar 2022. gadu. Apple portatīvie datori tikmēr varētu būt aprīkoti tieši ar mini-LED tehnoloģijas displejiem.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rikuku
    12.08.2021 09:57

    ha

    Tasesmues
    12.08.2021 11:02

    Mini-led labāks risinājums par oled? Nu nu. Micro-led jā, bet ne mini-led, kas ir uzlabots LCD.

    Reklāma