Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple AirPods dominē bezvadu austiņu tirgū

    Jaunākie raksti

    Šis laikam nav nekāds pārsteigums, jo šobrīd gandrīz katram pretimnācējam ausīs varam redzēt baltas bezvadu austiņas, un principā katrs trešais modelis būs Apple AirPods.

    Šī gada trešajā ceturksnī 30,9% no bezvadu austiņu tirgus aizņēma tieši dažādi AirPods modeļi, tuvāko konkurentu Samsung apsteidzot vairāk nekā trīs reizes, jo šī zīmola tirgus daļa ir 9,6%. Apple pozīcijas nostiprināja otrās paaudzes AirPods Pro bezvada austiņu izziņošana septembrī, kopumā pārdodot 23,8 miljonus austiņu komplektu. No tiem 4,2 miljoni jaunās AirPods Pro, kas sastāda nedaudz mazāk par 20% no kopējā skaita.

    Šajā skaitā gan tiek ņemts vērā arī zīmols Beats, kas pieder Apple, taču tik un tā varam redzēt lielo dominanci segmentā, ko principā izveidoja pats uzņēmums 2016. gadā izlaižot pirmo AirPods modeli un no iPhone izņemot 3,5mm pieslēgvietu. Salīdzinot ar iepriekšējā gada trešo ceturksni, Apple izdevies kāpināt savus pārdošanas apjomus par 34%, tikmēr konkurents Samsung piedzīvojis 15% samazinājumu.

    Kopējais pārdotais bezvada austiņu skaits šī gada trešajā ceturksnī ir 76.9 miljoni, kas ir bijusi vienīgā audio kategorijā, kas laika periodā no jūlija līdz septembrim piedzīvojusi kāpumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma