Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds2 austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Samsung izziņoja Galaxy Buds2 austiņas vienlaikus ar jaunajiem, lokanajiem Galaxy Z Fold3 un Galaxy Z Flip3 viedtālruņiem. Ierasts, ka šādas true wireless tipa austiņas tiek izmantotas, lai pircējus vilinātu jauno viedtālruņu virzienā, dāvājot austiņas pirmajiem jauno modeļu pasūtītājiem, bet nevajag piemirst, ka austiņas pašas par sevi Samsung izdodas pat ļoti labas.

    Galaxy Buds2 austiņas seko 2019. gada Samsung Galaxy Buds modelim, bet tās ir šo to aizguvušas no pupas formas Samsung Galaxy Buds Live. Galaxy Buds2 austiņas šķiet būtiski uzlabotas – tās ir ērtākas un tikušas pie aktīvās apkārtējās vides trokšņu slāpēšanas.

    Reklāma

    Galaxy Buds2 austiņas ir saderīgas ar iOS un Android viedierīcēm, bet tās vislabāk darbosies kopā ar Samsung viedtālruņiem un planšetdatoriem, jo austiņas uzreiz piedāvās savienot ar viedierīci. Nebūs pat jādodas Bluetooth iestatījumos, ja izmantosi Samsung viedtālruni.

    Mīnusi? Galaxy Buds2 austiņas sāk skanēt tikai no aptuveni 80 Hz (vismaz tā lasāms pāris avotos), tāpēc trako basu meklētājiem te īsti nav, ko darīt. Bass ir pietiekams, tikai nevajag gaidīt nez kādu bliezienu no Galaxy Buds2 austiņām.

    Izskats un uzbūve

    Galaxy Buds2 austiņas ir kā jūras nogludināti akmentiņi, austiņu forma ir noapaļota, tās ir spīdīgi glancētas. Ļoti patīkama izdevusies Galaxy Buds2 austiņu kastīte, tās izmēri ir salīdzinoši mazi, bet vienlaikus kastīte ir ērti atverama, kā arī austiņas ir ļoti veikli izņemamas ārā. Dažkārt ražotāji pārcenšas ar magnētu spēku, kas notur austiņas vietā, bet ar Galaxy Buds2 austiņām viss ir nostrādāts perfekti.

    Galaxy Buds2 austiņas pieejamas četrās dažādās krāsās – Lavender, Olive, White un Graphite. Arī kastīte iztapsēta austiņu krāsā, kas ir patīkams nieks. Kastītes ārpuse vienmēr būs baltā krāsā.

    Samsung apgalvo, ka Galaxy Buds2 austiņas ir 15% mazākas un 20% vieglākas par Samsung Galaxy Buds Plus modeli, kā arī jaunās austiņas ir ērtākas. Te jāsaka, ka vismaz par ērtībām ražotājam ir taisnība – Galaxy Buds2 austiņas gandrīz nejūt, kad esi tās ievietojis savās ausīs. Galaxy Buds2 austiņas arī ieslīd tieši tik dziļi lietotāja ausīs, lai tās būtu ērti izņemamas, bet vienlaikus tās nevarēsi aizķert ar cepuri vai kapuci un izraut no ausīm.

    Ražotājs sola, ka Galaxy Buds2 austiņas ir saņēmušas IPX2 mitruma noturību, kas nozīmē, ka Galaxy Buds2 ir pasargātas no niecīga mitruma, bet tās nav paredzētas aktīvam sportam, jo sviedri tās, visticamāk, sabojās. Tas pats attiecas uz lietu. Nedaudz pasportot var, bet ne dikti svīst.

    Galaxy Buds2 austiņas iespējams vadīt ar skārieniem – viens skāriens ir play / pause, divi skārieni ir nākamā dziesma, trīs – iepriekšējā. Ja vari trāpīt pa Galaxy Buds2 austiņu sānu, tad varēsi arī pieregulēt skaļumu, bet tas nav super ērti.

    Iepakojumā atradīsi Galaxy Buds2 austiņas, USB Type-C uz Type-A uzlādes vadu un divus komplektus ar papildu silikona uzlikām.

    Iespēju klāsts

    Galaxy Buds2 austiņas piedāvā aktīvo trokšņu slāpēšanu, kas darbojas negaidīti labi, bet te jānorāda, ka arī austiņas tiek ievietotas dziļi ausīs un pašas par sevi nodrošina labu pasīvo trokšņu slāpēšanu. Galaxy Buds2 austiņu aktīvo trokšņu slāpēšanu pieregulēt iespējams ar Galaxy Wearable lietotni. Aktīvo trokšņu slāpēšanu vari iespējot vai atspējot gan Galaxy Wearable lietotnē, gan arī ilgāk paturot pirkstu piespiestu pie austiņas. Galaxy Buds2 austiņas piedāvā arī Ambient režīmu, kas pastiprina apkārtējās vides skaņas. Tas varētu noderēt velobraucējiem, kuri nu nekā nevar iztikt bez mūzikas savos pārbraucienos.

    Galaxy Wearable lietotnē iespējams nedaudz pieregulēt skanējumu ar iepriekš definētiem digitālā ekvalaizera režīmiem, lietotne atļauj arī no viedtālruņa saņemt balss paziņojumus par modinātāja darbību, par saņemto ziņu saturu un kalendāra ierakstiem. Šis gan iespējams tikai kopā ar Samsung viedtālruņiem.

    Galaxy Buds2 austiņas atbalsta parasto SBC kodeku, AAC kodeku un arī Samsung izstrādāto Scalable Codec, ja izmantosi Galaxy Buds2 austiņas kopā ar ražotāja viedierīcēm. Samsung Scalable Codec piedāvā labāku skaņas kvalitāti.

    Akumulators

    Tiek solīts, ka Galaxy Buds2 austiņas ar vienu kopējo uzlādi spēs darboties aptuveni 29 stundas, ja neizmantosi trokšņu slāpēšanu. Austiņas skanēs aptuveni 4.5 stundas, bet kastītē ir vēl iespēja austiņas uzlādēt līdz 20 stundu mūzikas baudīšanai. Balss zvani noēdīs austiņu darbību par aptuveni pusstundu, aktīvā trokšņu slāpēšana arī paņem nost vismaz 30 – 50 minūtes no šīm 4.5 stundām.

    Austiņās ir iebūvēta iespēja pauzēt mūziku, kad Galaxy Buds2 izņemtas no ausīm, tādējādi vēl var nedaudz ietaupīt enerģiju. Patīkami, ka Galaxy Buds2 austiņu kastītei ir bezvadu uzlādes iespēja. Šādā cenā (ap 110 eiro) bezvadu uzlādes iespēja vēl īsti nav ierastais standarts.

    Vienīgā nelielā problēma ir tā, ka Galaxy Buds2 austiņas visai ilgi lādējas. Kastīte lādējas ilgi (aptuveni 2 stundas līdz pilnai uzlādei) un arī austiņas kastītē lādējas visai ilgi – austiņas uzlādējas ar ātrumu ap 12% līdz 15% 10 minūšu laikā.

    Skanējums

    Galaxy Buds2 austiņās izmantots divu skaļruņu dizains – viens skaļrunis ir basam un vidiem, otrs ir augšām. To pašu ideju Samsung jau izmēģināja Galaxy Buds Pro modelī. Galaxy Buds2 austiņas arī aprīkotas ar trīs mikrofoniem, kas paredzēti trokšņu slāpēšanai un balss zvanu uzlabošanai.

    Galaxy Buds2 austiņas tapušas sadarbībā ar AKG, kas gan nav nekāds pārsteigums, jo AKG pieder Samsung. Vēl 2016. gadā Samsung iegādājās Harman, iegūstot īpašumā arī tādus pazīstamus audio ierīces ražojošus zīmolus kā AKG, JBL un Harman/Kardon.

    Jāsaka, ka Galaxy Buds2 austiņas skan ļoti dzidri, tām varbūt nedaudz pietrūkst basa, bet to var mēģināt kompensēt ar iebūvēto ekvalaizeri. Atgādināšu, ka ne visi skaņdarbi ir vienādi izveidoti, tāpēc daudzas dziesmas var skanēt pliekani, kamēr citas piedāvā pamatīgāku basu.

    Kopumā teiktu, ka Galaxy Buds2 austiņas skan iedvesmojoši, tām nav briesmīga basa blieziena, bet vai maz tādu vajag…? Ļoti patika, ka Galaxy Buds2 austiņas skan tiešām dzidri. Te, visticamāk, talkā nāk divu skaļruņu dizains.

    Mikrofons darbojas sekojoši:

    Nobeigumā

    Galaxy Buds2 austiņas varētu būt lielisks pirkums, ja meklē kādas lielāka ražotāja true wireless austiņas. Jāsaka, ka nekādas dižas problēmas ar Galaxy Buds2 austiņām nesaskatīju. Tās skan pat ļoti patīkami, austiņām ir ērta forma un gana ilga akumulatora darbība. Ja izmantosi Galaxy Buds2 austiņas kopā ar Samsung viedtālruni, saņemsi visas austiņu iespējas un super ērtu un ātru savienošanos.

    Patika, ka Galaxy Buds2 austiņas skan dzidri un sabalansēti, tās nav uzmācīgi basīgas, kā arī ar Galaxy Buds2 austiņām varēsi veikt labi saprotamus balss zvanus.

    Nedaudz nāksies piešauties pie skārienvadības, jo Galaxy Buds2 austiņas ir ne pārāk lielas, bet tā nebūs diža problēma. IPX2 mitruma noturība nav nekas ideāls, bet tas ir labāk, kā nekas.

    Manās acīs Galaxy Buds2 austiņas beidzot ir gandrīz samērīgā cenā ar labu vai pat lielisku ieguvumu. Ļoti labi!

    Patika

    • aktīvā trokšņu slāpēšana
    • sabalansēts skanējums
    • laba balss zvanu kvalitāte
    • smuki sadarbojas ar Galaxy Wearable lietotni
    • bezvadu uzlādes iespēja

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • bass varēja būt nedaudz izteiktāks (bet tas nav vājš)
    • lēna uzlāde ar vadu un arī bezvadu režīmā
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Māris
    09.09.2021 10:32

    kā ir ar bluetooth kvalitāti? neraujas nost kā pirmie badi?
    it sevišķi ejot kājām un nedod Dievs vēl lielveikalā kādā
    kā ir ar darbspēju lielveikalos?

    Oskars
    16.09.2021 15:33
    Reply to  Artis Ābols

    Šobrīd tieši vēlos iegādāties bezvadu austiņas un nevaru izlemt starp šim un arī Samsung, bet Pro. Pro biedē, ka tam laikam tā forma ir tāda, ka var nederēt visām ausīm.
    Ko starp šīm divām labāk rekomendētu? (man telefons ir Samsung tāpēc laikam neizskatu citus variantus, to pašu Jabra 75T)

    Roberts
    16.10.2021 10:17
    Reply to  Oskars

    Nesen no galaxy buds pro atteicos, jo nederēja un krita ārā no ausīm. Reizēm pat sāka nedaudz sāpēt ausis.

    Roberts
    16.10.2021 10:13

    Vai šīs austiņas nekrīt ārā no ausīm un ir ērtas?

    Rihards
    25.10.2021 11:12

    Galaxy Wearable pašlaik nedarbojas uz Iphone telefoniem. Zināms, kad Samsung varētu uzlabot, atjaunināt aplikāciju, lai tā darbotos arī uz Iphone?

    Reklāma