Web Analytics
More
    Reklāma

    Lietotnei “Mastodon” straujš lietotāju kāpums, kopš Masks iegādājās “Twitter”

    Jaunākie raksti

    Ne visi ir stāvā sajūsmā par to, ka Īlons Masks iegādājies “Twitter” un ieguvis pilnīgu kontroli par uzņēmumu. Tāpēc gluži loģiski, ka daļa “Twitter” lietotāju meklē alternatīvas mikroblogošanas vietnes. Nesenā rakstā iepazīstināju ar dažām populārākajām no tām, ieskaitot “Mastodon“, uz kuru pēdējās dienās “aizmigrējuši” vairāk nekā 100 000 “Twitter” lietotāju.

    Ziņots, ka pēc “Twitter” darījuma noslēgšanas vienas dienas laikā “Mastodon” reģistrējušies ap 70 000 jaunu lietotāju. Ņemot vērā Maska jaunākos lēmumus saistībā ar savu jauno uzņēmumu, bez šaubām, “Mastodon” un citu “Twitter” alternatīvu lietotāju skaits turpinās pieaugt.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka “Mastodon” ir šobrīd lielākais decentralizētais sociālais tīkls. Tā pēc būtības ir ir atvērtā pirmkoda platforma, kas ļauj ikvienam palaist, izpētīt, pārbaudīt, kopēt, modificēt, izplatīt un atkārtoti izmantot “Mastodon” pirmkodu. Tādā veidā lietotāji var izveidot paši savu serveri, uz kura radīt un darbināt savu “Mastodon” privāto versiju jeb tīklu, ko varētu saukt par kopienu. Pašreiz lietotnē izveidoti vairāki tūkstoši dažādu kopienu, kas 500 zīmju apjomā diskutē par tādām tēmām kā tehnoloģijas, mūzika, aktīvisms, LGBTQ+, videospēles, ēdiens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    05.11.2022 21:39

    Kurs gribes lietot maska maksas tweeteru, tramps ? Tad to vares parsaukt komercialo vip tweeteri.

    bobis
    05.11.2022 21:43

    Tads pats liktenis ka facebooka privatajam catosanas istabam club house vai meta versa virtualo brilu pasaulei.

    Reklāma