Web Analytics
More
    Reklāma

    Neskatoties uz zaudējumiem, “Meta” metaversā gatavojas ieguldīt vēl kaudzi naudas

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz visai sliktajiem 3. ceturkšņa finanšu rezultātiem, kas saistāmi ar reklāmas tirgus palēnināšanos un iespējamo ekonomikas lejupslīdi, kompānija “Meta” negrasās padoties un ar pilnu jaudu turpinās attīstīt savu metaversa projektu. Pašreiz tajā ieguldīti vairāk nekā 30 miljardi ASV dolāru, un uzņēmums pie šī cipara šogad noteikti neapstāsies.

    Pie 3. ceturkšņa sliktās finanšu ainas vainojami arī izdevumi “Meta Reality Labs“, kas nodarbojas pie virtuālās un papildinātās realitātes projektiem, ieskaitot metaversa izveide. “Reality Labs” iepriekšējā ceturksnī zaudējusi 3,7 miljardus dolāru, kopējiem zaudējumiem šogad sasniedzot vairāk nekā 9 miljardus dolāru. “Meta” finanšu direktors Deivs Kaders arī informējis, ka “Reality Labs” zaudējumi 2023. gadā ievērojami pieaugs salīdzinājumā ar šo gadu, ko būtiski ietekmēs ieguldījumi metaversā.

    Reklāma

    Tikmēr “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs izteicies, ka metaversa projekts joprojām esot uzņēmuma galvenā prioritāte. Viņš norāda, ka bieži vien vajadzīgas vairākas katra produkta versijas, lai izvēlētos vienīgo un pareizo, kas prasa gan daudz darba, gan naudas. Zakerbergs arī uzskata, ka “Meta” ieliktais darbs metaversā būs vēsturiski nozīmīgs un veidos pamatu pilnīgi jaunam veidam, kā cilvēki mijiedarbosies un izmantos tehnoloģijas.

    Lai arī “Meta” metaverss pamazām attīstās, pagaidām interese par to ir diezgan zema un pat kritusies salīdzinājumā ar gada sākumu. Ja, piemēram, februārī “Meta” virtuālās realitātes platformu “Horizon Worlds” aktīvi apmeklēja ap 300 000 lietotāju, tad tagad to skaits sarucis līdz 200 000.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    stm
    31.10.2022 08:58

    Meta jau 2021 gadā izpirka atpakaļ akcijas par 45 miljardiem, kuru vērtība uz to brīdi bija 330 $ par akciju un šobrīd akcijas vērtība jau nogāzusies zem 100$ … nezinu, bet šādi akstīties manuprāt var tikai ar valsts naudu nevis savējo :)

    Opis
    10.11.2022 13:17
    Reply to  stm

    Tā var darīt ja ir daudz brīvās naudas.

    bobis
    31.10.2022 20:52

    Gaidam interpola metaversu.

    Reklāma