Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA nepadodas un novembra vidū atkal mēģinās veikt Mēness misiju “Artemis I”

    Jaunākie raksti

    NASA, maigi izsakoties, līdz šim nekādi nav veicies ar Mēness misijas “Artemis I” startēšanu, kas sākotnēji bija plānota vēl vasarā, 29. augustā. Tā ir ļoti svarīga misija, kas ir daļa no NASA “Artemis” programmas, kuras gala mērķis ir atkal nogādāt cilvēkus uz Mēness. Taču līdz tam jāiziet cauri vēl vairākiem citiem posmiem, tostarp kosmosa kuģim “Orion” veiksmīgi jāaplido apkārt Mēnesim. Šo dažu mēnešu laikā tas nav izdevies, taču lielas cerības NASA liek uz novembri.

    NASA informē, ka nākamais Mēness misijas mēģinājums notiks 14. novembrī 12:07 naktī pēc vietējā laika jeb ap 7 no rīta pēc Latvijas laika. Protams, nav garantijas, ka tas izdosies, jo nepietiek tikai ar to, ka viss tehniskā ziņā ir ideāli. Iepriekšējā reizē misija nevarēja notikt nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

    Gadījumā, ja arī šis mēģinājums cieš neveiksmi, NASA uz priekšu ieplānojusi vēl divus starta laikus – 16. novembrī 1:04 naktī un 19. novembrī 1:45 naktī.

    Vienlaikus katram mākonim ir sava zelta maliņa. Arī šajā gadījumā vairākas reizes atceltā Mēness misija ļāvusi NASA labi sagatavot kosmosa palaišanas sistēmu “Space Launch System” un kosmosa kuģi “Orion”. Pašreiz inženieri veic pēdējos labojumus termoaizsardzības sistēmā, nomaina, uzlādē baterijas un citus darbiņus. Ja viss noritēs veiksmīgi, tad jau 4. novembrī raķete varētu atgriezties uz palaišanas platformas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma