Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA jau otru reizi atliek “Artemis I” Mēness misiju

    Jaunākie raksti

    Tieši pirms nedēļas, 29. augustā, NASA bija plānojusi uzsākt savu Mēness misiju “Artemis 1”, kuras ietvaros kosmosā bija paredzēts nogādāt kosmosa palaišanas sistēmu “Space Launch System” (SLS), kas aplidotu apkārt Mēnesim. Diemžēl raķetes dzinēja problēmu dēļ šo misiju bija jāatliek līdz sestdienai, 3. septembrim. Taču arī otrs mēģinājums izrādījies neveiksmīgs.

    Šoreiz ar SLS atgādījās cita ķibele, kas saistīta ar ūdeņraža noplūdi, mēģinot iesūknēt degvielu raķetē. NASA komanda dažādos veidos mēģināja novērst šo problēmu, taču nesekmīgi – noplūde turpinājās, kā rezultātā misiju nolēma atlikt.

    Reklāma

    Runājot par nākamo mēģinājumu beidzot iestartēt Mēness misiju un nogādāt SLS kosmosā – tas varētu notikt jau šodien, bet iespēja ir visai neliela, ka kosmiskais aparāts būs pilnīgā darba kārtībā. Ja misija šodien nenotiek, tad kosmiskais aparāts būs jāpārvieto uz NASA transportlīdzekļu montāžas ēku, kur to atkārtoti pārbaudīs. Pēc tam tuvākais SLS palaišanas datums ir 19. septembris, bet krietni reālāk, ka Mēness misija tomēr tiks uzsākta vien oktobra beigās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    06.09.2022 11:51

    Es nesaprotu lai uz Mēnesi aizsūtītu cilvēku pietika ar aizvēsturisku lūzni. Bet tagad bezpilota aparātam tādas problēmas.

    Elektriķis
    06.09.2022 12:21
    Reply to  Roberts

    “aizvēsturiskais lūznis” – iedomības kalngals komentārā.

    Roberts
    06.09.2022 12:52
    Reply to  Elektriķis

    The 1969 Apollo 11 mission (above) was the first to land men on the Moon. Since then, the most obvious advances have been in computing and electronics (especially in reducing size). The Apollo Guidance Computer had RAM of 4KB, a 32KB hard disk.

    Elektriķis
    06.09.2022 12:55
    Reply to  Roberts

    Ar vienu pašu datoru nekur neaizlidosi. Ja palasi tekstu, visas problēmas saistītas ar raķetes dzinējiem. “Vecais lūznis” aizlidoja un ne vienu reizi vien.

    Tītars
    06.09.2022 13:08
    Reply to  Roberts

    Mūsdienās ir kaudze jaunas drošības regulācijas un procedūras, kuras savulaik netika ievērotas un nebija jāievēro. Pie mūsdienu regulācijām, lielākā daļā Apollo neatstātu zemi.

    Reklāma