Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA pēdējā brīdī atliek ilgi gaidīto Mēness misiju “Artemis I”

    Jaunākie raksti

    Šodien, 29. augustā, 8:33 pēc vietējā laika no Kenedija kosmosa centra bija paredzēts iestartēt ilgi gaidīto Mēness misiju “Artemis I”. Tā ir daļa no NASA “Artemis” programmas, kuras mērķis ir atkal nogādāt cilvēkus uz Mēness. Diemžēl ne visu iespējams paredzēt, un šī misija paredzētajā datumā un laikā nenotika. Nākamās paaudzes “Space Launch System” raķetes dzinēja problēmu dēļ 40 minūtes pirms starta to nolēma atlikt.

    Ziņots, ka pēc tam, kad tika mēģināts veikt vairākus labojumus, neizdevās noregulēt vienu no pastiprinātāja “RS-25” dzinējiem līdz pareizai temperatūrai. Ar līdzīgu problēmu NASA sastapās arī jūnijā.

    Reklāma

    NASA “Artemis” misijas vadītājs jau iepriekš norādījis, ka gaidāmā Mēness misija dažādu iemeslu dēļ var nesākties paredzētajā laikā. To var ietekmēt gan laikapstākļi, gan tehniskās ķibeles, gan citi iemesli. Līdz ar to dzinēja problēmas nav nekas ārkārtējs, un katrā ziņā komanda bija rēķinājusies ar šādām vai līdzīgām problēmām.

    Pagaidām šķiet, ka misijas “Artemis I” nākamais starta datums noteikts piektdien, 2. septembrī, 12:48 pēc vietējā laika. Tomēr, ja tehniskās ķibeles līdz tam laikam nebūs atrisinātas, jārēķinās, ka misiju varētu sākt arī vēlāk septembrī vai pat oktobra sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Osvalds
    29.08.2022 22:03

    Vakar 29.08 vai šodien 29.08 ?

    Kursors.lv
    29.08.2022 22:10
    Reply to  Osvalds

    Šodien, šodien. Tu saņēmi rītdienas rakstu šodienā :)

    KKTK
    30.08.2022 10:01

    Šis tikai vēl vairāk nostiprinās plakanzemiešu viedokli, ka neviens nekAd nau bijis uz mĒneSS un NASA ir feiks.

    Reklāma