Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix” nepadodas un ir gatavs iekarot videospēļu industriju

    Jaunākie raksti

    Papildus saviem iepriecinošajiem finanšu datiem video straumēšanas kompānija “Netflix” paziņojusi arī, ka plāno turpināt izvērsties videospēļu jomā. Uzņēmums atklājis, ka pašreiz strādā pie vēl 55 spēlēm + papildus spēlēm, kuru pamatā ir “Netflix” franšīzes. Tas ir visai drosmīgs solis, ņemot vērā, ka līdz šim lietotājus ne visai interesējušas “Netflix” spēles. Tāpēc arī grūti saprast uzņēmuma motivāciju turpināt darboties šajā jomā.

    Savā paziņojumā “Netflix” norāda, ka abonenti šīs spēles varētu uzskatīt par vēl vienu iemeslu, lai turpinātu izmantot pakalpojumu un neaizietu pie konkurentiem. Vienlaikus uzņēmums uzsver, ka iekāpšana spēļu nozarē esot vairāku gadu darbs, kurā nepieciešams ieguldīt ilgtermiņā. Šajā ziņā “Netflix” cer pavirzīties lielu soli uz priekšu, izveidojot savu spēļu studiju Helsinkos. Taču šā vai tā uzņēmumam būs nepieciešami stipri nervi un liela griba, jo pašreiz ikdienā “Netflix” spēlēs aktīvi iesaistās mazāk nekā 1% no abonentiem.

    Reklāma

    Viens no iemesliem, kāpēc “Netflix” varētu vēlēties cīnīties par vietu videospēļu jomā, ir iepriekšējā ceturkšņa iepriecinošie finanšu rezultāti. 3. ceturksnī uzņēmums savu abonentu skaitu palielināja par 2,41 miljonu, to kopskaitam pārsniedzot 223 miljonus. Šie dati ir ievērojami pārspējuši “Netflix” un analītiķu prognozes. Tāpat ieņēmumi 3. ceturksnī sasnieguši teju 8 miljardus dolāru, kas ir nedaudz vairāk kā prognozēts.

    Iespējams, līdzīgi labus datus varētu sagaidīt arī par 4. ceturksni, ņemot vērā, ka “Netflix” palaidīs jauno ar reklāmām “apkarināto” abonementa plānu “Basic with Ads”, kā arī plāno aktīvi cīnīties pret paroļu koplietošanu, kas līdz šim “noēdusi” daļu peļņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma