Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” savā rīt notiekošajā pasākumā “AI Day” varētu parādīt strādājošu cilvēkveidīgo robotu

    Jaunākie raksti

    Pagājis labs laiciņš, kopš “Tesla” ziņoja kaut ko par savu cilvēkveidīgo robotu “Tesla Bot” jeb “Optimus”, ko uzņēmums prezentēja pērn savā mākslīgajam intelektam veltītajā pasākumā “Tesla AI day”. Nu gads riņķī, un rīt, 30. septembrī, norisināsies jau otrais “AI Day”, kura laikā “Tesla”, iespējams, prezentēs strādājoša cilvēkveidīgā robota prototipu.

    Uzņēmums ir norādījis, ka šis robots primāri būs domāts manuālu vai bīstamu uzdevumu veikšanai. Tas būs augumā neliels – 1,60 metrus garš un to darbinās mākslīgais intelekts un tehnoloģijas, ko “Tesla” izmanto savās bezpilota automašīnās. Pirmais lielais klients, ja to tā var nosaukt, būs pati “Tesla”, kur šis robots darīs ikdienas darbus rūpnīcās. Uzņēmuma vadītājs Īlons Masks arī izteicies, ka robots būšot draudzīgs, taču vienlaikus krietni spēcīgāks par cilvēku.

    Dažiem šķiet, ka Masks šo robotu ir krietni pārvērtējis, jo saka, ka tas būšot vērtīgāks par  “Tesla” auto biznesu. Tam varētu piekrist, jo pagaidām neko daudz par “Optimus” prasmēm un spējām nezinām, taču tas varētu mainīties rīt notiekošajā “Tesla AI day”. Šīs vasaras sākumā Īlons Masks deva mājienu, ka šajā pasākumā mēs varētu ieraudzīt strādājošu robotu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma