Web Analytics
More
    Reklāma

    Kilimandžāro saņēmis ātrgaitas bezvadu interneta savienojumu

    Jaunākie raksti

    Kilimandžāro kalna apmeklētājiem tagad būs iespējams ērti dalīties ar saviem piedzīvojumiem sociālajos tīklos, jo tas saņēmis ātru un stabilu bezvada interneta savienojumu. Taču paredzams, ka tas uzlabos arī kāpēju drošību.

    Āfrikas augstākais kalns Kilimandžāro ir aprīkots ar ātrgaitas internetu, kuru sniegs Tanzānijas valsts īpašumā esošais Tanzania Telecommunications Corporation uzņēmums. Šobrīd interneta savienojums būs pieejams līdz 3795 metriem virs jūras līmeņa, bet pēc laika sagaidāms, ka tas sasniegs augstāko virsotni Kibo 5895 metru augstumā.

    Reklāma

    Šo var uztvert kā lielu tehnoloģisko sasniegumu, tomēr tas vairāk saistīts ar tūrisma popularizēšanu, jo kalns ir iecienīts tūrisma objekts. Tas būs veids kā atkopties no koronavīrusa radītajiem zaudējumiem. Tāpat uzsvērts, ka interneta pieejamība uzlabos kāpēju drošību, jo līdz šim Kilimandžāro kalnā iet bojā vismaz viens cilvēks gadā.

    Everestā jau vairākus gadus ir pieejams bezvadu interneta savienojums, un 2020. gadā veiktā analīze norāda uz to, ka tas tiešām uzlabo drošību un spēj glābt dzīvības. Neizdevās gan atrast precīzu informāciju par savienojuma ātrumu, lai pārliecinoši apgalvotu, ka tiešām varēs dalīties ar savu kāpšanas pieredzi Instagram un TikTok, bet izskatās, ka “tvītošana” Twitter gan būs iespējama.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    grh
    22.08.2022 12:14

    Tāpat uzsvērts, ka interneta pieejamība uzlabos kāpēju drošību, jo līdz šim Kilimandžāro kalnā bojā iet vismaz viens cilvēks.


    Joprojām tas viens cilvēks iet bojā vai ir jau miris?
    Droši vien tur jābūt papildus kādam laika perioda vārdam.

    phe
    22.08.2022 12:33
    Reply to  grh

    Varbūt laika perioda vārds tur liešām lieks, vienkārši sajaukts vārds “pārgājienā” ar “bojā”

    phe
    22.08.2022 12:39

    Lai administratoriem nebūtu jādzēš komentāri (t.sk. humoristiski) par cilvēcīgi saprotami pieļautām drukas kļūdām rakstos, varbūt varētu atgriezt Ctrl + ENTER iespēju noziņot par pamanītu kļūdu?

    Kursors.lv
    22.08.2022 12:52
    Reply to  phe

    Diemžēl tas nebūs tik vienkārši. Lūk, kas notika ar mūsu toreiz izmantoto spraudni: This plugin has been closed as of February 28, 2022 and is not available for download. Reason: Security Issue.

    Ja atradīšu kaut ko vismaz tikpat labu, tad ieviesīšu atkal šādu iespēju.

    Reklāma