Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar Tesla mašīnām sasniegta Everesta bāzes nometne

    Jaunākie raksti

    Pirmoreiz divas Tesla automašīnas uzbraukušas augstu Himalaju kalnos, sasniedzot pasaules augstākā kalna Everesta bāzes nometni. Model Y un Model X tādējādi sasniedza vairāk nekā 5300 metru augstumu virs jūras līmeņa. Līdz nometnei aizbrauca divi Tesla īpašnieki no Ķīnas.

    Tesla nesen pabeidza projektu, kas paredzēja izbūvēt Supercharger uzlādes punktus uz Ķīnas nacionālā lielceļa 318. Šis ceļš rietumu – austrumu virzienā šķērso visu valsti, sākoties uz Ķīnas-Nepālas robežas, bet tā otrs gals ir vienā no lielpilsētām Šanhajā. Ceļa kopgarums ir gandrīz 5500 kilometri.

    Ķīniešu blogeris kopā ar draugu devās ceļā no Čengdu pilsētas uz Everestu – maršruta garums ir 2339 kilometri un šajā posmā kopumā ir deviņi Supercharger uzlādes punkti, kas nozīmē, ka ar to ir pilnīgi pietiekami šī posma šķērsošanai. Skaidrs, ka brauciena laikā viņi sastapās ar ļoti smagu reljefu un bija spiesti cīnīties ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem, viņiem pat lietojot sniega ķēdes, kas krietni gandē mašīnu efektivitāti. Abi braucēji arī bija spiesti pārnakšņot mašīnās, tādējādi atstājot ieslēgtu klimatkontroli un tērējot enerģiju.

    Beigu beigās plānotais galamērķis tomēr tika sasniegts. Taisnības labad jāsaka, ka elektriskajam mašīnām tas ir relatīvi vienkāršāk paveicams, jo tik lielā augstumā virs jūras līmeņa gaiss ir retināts, tajā ir mazāk skābekļa, līdz ar to mašīnām ar iekšdedzes dzinēju tādā augstumā ir apgrūtināta darbība un degvielas sadedzināšanas process.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma