Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Teams beidzot pielāgots Apple M sērijas procesoriem

    Jaunākie raksti

    Patīkamas ziņas pienākušas no Microsoft, jo videokonferenču rīks Teams beidzot pielāgots Apple ARM datoru procesoriem jeb kā to dēvē angliski – Apple Silicon videi.

    Tieši nesen apskatītajā MacBook Pro M2 portatīvā datora apskatā dalījos ar savu pieredzi par programmu darbību, tomēr izskatās, ka ne visas populārākās programmas šo divu gadu laikā ir veikušas pāreju. Tagad to var teikt arī par Teams. Kā norāda Microsoft, tad uzņēmums izlaidis īpašu universālo konferenču rīka versija, kas ļauj tam atbilstoši darboties arī ar M procesoriem darbinātajos datoros.

    Tas nozīmē, ka vairs nebūs jāizmanto pārveides programma Rosetta 2, un Teams būtu jādarbojas krietni efektīvāk tieši uz jaunajiem MacBook Air un MacBook Pro datoriem. Tas nozīmē mazāku resursu patēriņu, ilgāku baterijas darbības laiku, kā arī tikšot atbalstīti pat vairāki augstas izšķirtspējas ekrāni. Tomēr pagaidām M1 un M2 sērijas procesori atbalsta tikai vienu ārējo monitoru.

    Kā norāda Microsoft, tad jaunākā Teams versija pie lietotājiem nonāks pakāpeniski vairāku mēnešu laikā, līdz ar to uzlabojumi varētu nebūt pieejami uzreiz. Tiesa, ejot uz oficiālo Teams lejupielādi, tā joprojām piedāvā Intel bāzēto versiju, nevis M sērijas procesoriem, taču jādomā, ka tas tiks nomainīts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    07.08.2022 17:47

    Preview jau bija pieejams 3 mēnešus.
    Bet arī tagad var lejupielādēt tikai izmantojot github pieejamo saiti. Vismaz 4. augustā. Mājaslapā joprojām lejupielādējama tikai x86_x64 paredzētā versija

    nospam
    08.08.2022 09:38

    Viņi varēja labāk pielāgot un optimizet paša produktam. Savādak teams rij tikpat cik daža laba spēle.

    Protams ja tev ir jaunākais dators ar 16gb+ ram un i7, tad jau vienalga, bet uz pavecākām sistēmām ar kādu 5 vai 6 paaudzes i5 un 4gb ram(6 vai 7 gadus veci kompīši) tad ir kā ir, ja čata programma norij 1/2 un vairāk resursus.

    Speciāli dēļ tīma jāmet klāt ir rams lai dators galīgi nepakārtos un varētu izmantot vēl citas programmas.

    Last edited 1 year ago by nospam
    Usinss
    08.08.2022 13:37
    Reply to  nospam

    Tas arī fakts. Bet, multimediju pārraidīšana, saspiešana, atspiešana ir tās prasīgākās lietas. Tā tik mums ir pierasts, ka jaudu vajag spēlīšu dzenātājiem un māksilniekiem, kas aktīvi strādā ar multimēdiju. Problēma ir tajā, ka nozaer nav vienojusies par kodekiem, kurus izmantot, piemēram, videokonferencēm. Ja tas būtu nteikts pārraides standarts, tad nebūtu nekādas problēmas ieviest dzelzs līmenī kodeku apstrādi gan Inte, Amd, ARM, un citos CPU, APU un GPU, kas vispār neslogotu pārējo sistēmu. Pagaidām Apple ir izstrādāts Media Engine, bet tas, ja nemaldos darbojas tikai ar Apple izstrādāto ProRes kodeku…

    Biteme
    08.08.2022 13:50
    Reply to  nospam

    Teams nu galīgi nav tikai čatiņš, bet nu jā, indiešu koderi varētu iespringt uz efektīvāku kodu, bet nav jau laika un reizēm nav arī iespēju.

    Reklāma