Web Analytics
More
    Reklāma

    iFixit parāda, ka jaunā MacBook Air (M2) korpusā ir paliels tukšums

    Jaunākie raksti

    No pagājušās piektdienas pie pircējiem sāk nonākt jaunie Apple MacBook Air portatīvā datora modeļi ar M2 procesoru, un savās rokās to ieguvuši arī iFixit, lai veiktu pirmo izjaukšanu.

    Jau tagad zināms, ka šo datoru piegādes pasaulē var kavēties, līdz ar to ne visi tos saņems laikus. Nevar teikt, ka tas ir lielā pieprasījuma dēļ vai tāpēc, ka ir problēmas ar komponentēm. Tomēr iFixit jau paspējuši dalīties ar pirmajiem iespaidiem. Tie atklāj, ka atjauninātais MacBook Air dizains tīri no iekšējās uzbūves nav tik ļoti mainījies. Lielos vilcienos tas atgādina iepriekšējās paaudzes Air modeli, kas tagad aprīkots ar M2 procesoru.

    Viens no lielākajiem jaunumiem ir tas, ka skaļruņi tagad atradīsies virs klaviatūras zem ekrāna, kaut gan iepriekš tie bija labajā un kreisajā pusē. Tāpat kā 13 collu MacBook Pro modelim. Tagad varēs vieglāk noņemt apakšējo apvalku, kas pieskrūvēts tikai ar četrām skrūvēm iepriekšējo desmit vietā. Atverot šo pārsegu, atklāsies tas, ka datorā patiesībā nekā daudz nav, jo tajā ir liela 52,6 Wh baterija, skārienjutīgais panelis, kā arī loģiskā plate, uz kuras būs uzlodētas visas komponentes. Tāpēc jau ir zināms, ka operatīvo atmiņu un cieto disku īsti nav iespējams palielināt pašrocīgi jaunajos M sērijas datoros.

    Pirmie rentgena attēli atklājuši, ka ar siltuma izvadīšu būs problēmas, jo Apple koncentrējas uz termo pastas izmantošanu. Testi ar M2 MacBook Pro arī apliecināja, ka šis portatīvā datora modelis ļoti uzkarst. Iespējams, ka ar to nāksies rēķināties jaunā MacBook Air lietotājiem.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.07.2022 09:07

    Tukšums? Nu tad brīva vieta tavam ventilatoram ;)

    Biteme
    22.07.2022 09:39

    operatīvo atmiņu un cieto disku īsti nav iespējams palielināt pašrocīgi jaunajos M sērijas procesoros.

    domāts – laptopos, ne procesoros.

    Kaspars
    22.07.2022 10:55

    Vai ir sajaukti raksti?
    Virsrakstā ir kaut kas par tukšumu, bet rakstā par to nav ne pušplēsta vārda

    Biteme
    22.07.2022 10:56

    Pirmie rentgena attēli atklājuši, ka ar siltuma izvadīšu būs problēmas, jo Apple koncentrējas uz termo pastas izmantošanu.

    Kāpēc problēmas? Bez termopastas radiators sliktāk novada siltumu.
    Jeb domāts, ka tā ir pasīvā dzesēšana? Saprotamāk būtu rakstīt ka pro ir aktīvā dzesēšana, air – pasīvā.

    The MacBook Air and the MacBook Pro 13-inch offer two packages for the same M2 chip. The biggest difference between the two new MacBook models—more important than any cosmetic differences by far—is how they cool that M2 chip inside. The Air sticks to passive cooling, letting the natural flow of air and some heat sinks do the job of keeping the CPU from getting too hot.

    The MacBook Pro 13-inch, on the other hand, uses a pair of fans, actively drawing in cool air and forcing out the hot. That’s an important difference, since the active airflow can be sped up when needed, and used to maintain cooler temperatures even when the hardware wants to get hot, such as when running multiple demanding tasks.

    Jodels
    22.07.2022 16:12

    Es neticu nevienam vārdam!

    SSZZ
    22.07.2022 21:18

    -jo Apple koncentrējas uz termo pastas izmantošanu-
    Var redzèt, ka autoram nav absolūti nekādas sajēgas par to, kas ir termopasta un kam to izmanto !

    Biteme
    24.07.2022 22:21

    IT kolumnisti droši var pašizglītoties – tas ir viņu pašu interesēs)

    Reklāma