Web Analytics
More
    Reklāma

    Google plāno samazināt jaunu darbinieku pieņemšanas un paplašināšanās tempu

    Jaunākie raksti

    Pat lielākie tehnoloģiju uzņēmumi, kuriem, kā varētu šķist, naudas netrūkst, ir pakļauti šobrīd esošajai nestabilajai ekonomiskajai situācijai, tāpēc Google izpilddirektors Sundars Pičai (Sundar Pichai) darbiniekiem nodevis ziņu, ka līdz gada beigām tiks samazināts jauno darbinieku uzņemšanas temps.

    Vienīgi ļoti svarīgajos amatos tas turpināsies kā ierasts. Ar šādu informāciju un atklātu vēstuli tikuši informēti visi Google darbinieki. Sundars patiešām godīgi norāda, ka šī brīža ekonomiskā situācija ietekmē uzņēmumu, bet tas nekad nav padevies šādiem apstākļiem, tāpēc plāno šobrīd ieguldīt ilgtermiņā. Tas nozīmē paplašināt esošo darbinieku zināšanas, bet samazināt jaunu darbinieku pieņemšanu, kas arī var kavēt tā attīstību. Tomēr netiek runāts par tādu situāciju, kā darbinieku atlaišanu.

    Reklāma

    Šeit gan salīdzinājumam der pieminēt, ka šī gada otrajā ceturksnī Google uzņēmusi vien 10 000 jaunu darbinieku, līdz ar to varam iztēloties par kādiem mērogiem ir runa, pat ja rekrutēšana tiks samazināta.

    Salīdzinājumam Meta un Netflix pēdējos mēnešos ir bijuši diezgan aktīvi darbinieku skaita samazināšanā. Piemēram, Meta atlaiž tos, kuru darba rezultāti ir zemi, jo uzņēmumam tādi nav nepieciešami. Netflix gadījumā tas ir saistīts ar uzņēmuma piederošā bloga Tudum darbības pārtraukšanu aprīlī.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma