Web Analytics
More
    Reklāma

    Džonijs Īvs pilnībā pārtrauc konsultēt Apple dizaina jautājumos, noslēdzot vairāk nekā 20 gadu sadarbību

    Jaunākie raksti

    Džonijs Īvs (Jony Ive) vairāk nekā 20 gadus bija atbildīgs par uzņēmuma Apple produktu dizainiem, taču 2019. gadā viņš uzņēmumu pameta, kļūstot par ārējo konsultantu. Taču pēdējo nedēļu laikā ir zināms, ka beigusies arī šī sadarbība, viņam oficiāli saraujot savas saites ar uzņēmumu.

    Īvs ir bijis galvenais produktu dizaineris, un viņa laikā radīts gan iPhone, gan Apple Watch viedpulkstenis, kā arī Mac datori un Apple veikali, līdz ar to viņu varētu dēvēt par galveno cilvēku, kas radījis produktus, kādus tos redzam šodien. Pēc aiziešanas no Apple un sava personīgā uzņēmuma atvēršanas, viņš kļuva par konsultantu Apple, to uztverot kā savu galveno klientu. Tomēr arī šai sadarbībai pienācis gals.

    Kā norāda avoti, tad Apple vadība ir neapmierināta ar augstajām Īva izmaksām šajos konsultāciju jautājumos, kamēr paralēli viņš pārvilina citus Apple darbiniekus. Pats Džonijs izsakās, ka viņam vairs nesaskan viedokļi ar Timu Kuku par produktu dizainiem, piemēram, Apple Watch, kā arī norāda uz to, ka uzņēmums tagad koncentrējas uz dažādām operācijām nevis produktiem.

    Pēc Džonija Īva pamešanas Džefs Viljams (Jeff Williams) pārņēmis Apple dizaina komandas vadību. Industriālo dizainu vada Evans Hankijs (Evan Hankey), bet programmatūras dizainu Alan Dye.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hmmm :)
    15.07.2022 15:00

    Apple sūdzas par augstajām dizainera konsultācijas izmaksām?
    Intresanti cik tāds konsultants ir saņēmis ?

    Biteme
    15.07.2022 15:12
    Reply to  hmmm :)

    Pietiekoši, lai šajā dzīvē vairs nesatrauktos par pārtikas vai degvielas cenu izmaiņām)

    Reklāma