Web Analytics
More
    Reklāma

    Harley-Davidson izziņo jaunu elektrisko MTB velosipēdu

    Jaunākie raksti

    Jau pirms trijiem gadiem motociklu zīmols Harley-Davidson izziņoja savu elektrisko velosipēdu Serial 1, kas bija paredzēts pārvietošanai pa pilsētu un gludām virsmām, bet tagad klāsts papildināts ar nepieejamākiem ceļiem paredzētu kalnu riteņa modeli.

    Tā nosaukums būs Serial 1 BASH/MTN, nepārāk skanīgs gan. Tiks saglabāts Serial 1 sērijas paustas dizains, kas nozīmē, ka rāmī būs ieslēpti dažādi vadi un trosītes, kā arī baterija un motors, veidojot vienu lielu rāmi. Protams, viens no pamatiem, lai šo modeli dēvētu par kalnu elektrisko velodipēdu ir tā pielāgotība apstākļiem, kas nozīmē, ka šis modelis aprīkots ar priekšējo amortizatoru.

    Reklāma

    Elektrisko piedziņu nodrošinas 90Nm Brose S Mad motors ar iebūvētu 529Wh bateriju, kuru varēs noņemt, kas ir svarīgs faktors. Kā norāda uzņēmums, tad akumulators ir viņu pašu izstrādāts. Saķeri ar dažādiem sagemumiem nodrošinās Michelin riepas. Pārnesumu skaits mūsdienu labākajās tendencēs būs ar vienu zobratu priekšā, bet 12 pārnesumu kaseti aizmugurē, ko varēs pārslēgt ar speciāli elektriskajiem velosipēdiem radītu pārslēdzēju. Pagaidām izmēģinātajos velosipēdos neesmu redzējis īpašu pārslēdzēju, bet gan tādu, kuru ieraudzīsim arī parastajam velosipēdam.

    Lielākoties detaļas kā ierasts divritenim, tomēr viens no ieguvumiem noteikti būs iebūvēta lampiņa, kas arī radīta speciāli Serial 1 zīmola modeļiem. Bet tas nebūs tikai priekšējas apgaismojums, jo padomāts par aizmugurējo lampiņu, lai redzētu braucēju no muguras. Protams, jaunie elektrovelosipēdi nav iedomājami bez lietotnes, ar kuru pārvaldību divriteni, jo tāda būs pieejama šim SWITCH/MTN modelim. Tā svars būs 24kg, kas nav nekas viegls vai smags, bet atbilstošs vidējam nozarē. Pats galvenais ir cena, un tā būs sākot no 4499 dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dedzinam pērno zāli
    23.06.2022 13:15

    Tas ir sūds priekš dauņiem.
    Peletons pat ir nedaudz mazāks sūds.

    Biteme
    23.06.2022 13:38

    eMTB no kompānijas, kas ražo pilnīgi cita segmenta preces? Iebūvētās gaismas parāda, ka tas ir pilsētas velo.

    hmmm :)
    25.06.2022 14:18

    Saka ka ja cilvēkam ir elektroritenis, viņs paliek pilsētā mobīlāks, neizmanto sabiedrisko kā arī automašinu, kas kopumā priekš vides ir labi, bet 4500$??? tiešām…

    Biteme
    25.06.2022 14:50
    Reply to  hmmm :)

    mobils pilsētā var būt arī uz eur45 vellapēda…īpaši tik mazā un plakanā kā Rīga.
    Nav ne Londona ar saviem attālumiem (kur arī reti kurš minas cauri pilsētai, parasti tik kādu gabalu), ne arī SF ar savām nogāzēm.

    Kārlis
    25.06.2022 23:45
    Reply to  hmmm :)

    Un bez dubļu sargiem… Bildē gan nevar redzēt, bet vai ir sānu atbalsta ķepa?? Nu pa gandrīz 5 eiro cenu, droši vien tas nopērkams kā opcija…

    Reklāma