Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunā Stage Manager funkcionalitāte būs pieejama tikai ar M1 aprīkotajiem iPad

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas vakarā Apple prezentēja nākamo iPad planšetadatoru operētājsistēmu iPadOS 16, kurai būs jauna programmu ekrānu kārtošanas iespēja Stage Manager. Tagad precīzi zināms, ka tā būs pieejama vienīgi tiem iPad modeļiem, kas aprīkoti ar M1 procesoru.

    Stage Manager funkcionalitāte būs pieejama gan Apple datoriem, gan iPad planšetdatoriem, un tā sagrupēs atvērtos logus ekrāna kreisajā pusē, pēc tam ļaujot tos ērti atvērt. Pagaidām gan līdz galam nav saprotama tās darbība, jo no prezentācijas video to nebija tik viegli uztvert. Tomēr jau tagad zināms, ka iPadOS gadījumā tā būs ierobežoti pieejama piektās paaudzes iPad Air un jaunākajiem iPad Pro modeļiem. Tie vienīgie aprīkoti ar M1 procesoru. Par reālo pielietojumu man pievienojas arī Kristaps.

    Iespējams, tā ir lielākā planšetdatoru operētājsistēmas izmaiņa. Pirmo reizi iPad būs iespējams novietot programmu logus vienu uz otru, kā arī manuāli mainīt to izmēru, kas nebija veicams iepriekš. Tāpat kā to darām mūsu datoros. Stage Manager ļaus apvienot līdz četriem atvērtajiem logiem vienā grupā, kā arī papildu grupēšana ārēji pievienotam displejam. Arī tas ir jaunums, jo iPad tagad atbalstīs pilnīgu kontroli pār ārējo displeju.

    Laikam būs jāuzliek iPadOS 16 Beta versija jaunākajam iPad Air, jo tas nonācis manās rokās uz apskatu, kuru publicēsim drīzumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma