Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” akcionāri iesūdzējuši tiesā Īlonu Masku par manipulācijām ar uzņēmuma akciju vērtību

    Jaunākie raksti

    Šķiet, ka pagaidām “Twitter” nonākšana jaunās rokās ir apstājusies. Iepriekš Īlons Masks apgalvoja, ka nenoslēgs “Twitter” iegādes darījumu, kamēr uzņēmums nebūs pateicis, cik lielu īpatsvaru šajā platformā sastāda viltus konti. Pa šo laiku “Twitter” akcionāri jau pamanījušies Masku iesūdzēt tiesā par aktīvu manipulāciju ar uzņēmuma akciju vērtību.

    Prasība tika iesniegta aizvadītajā trešdienā Sanfrancisko federālajā apgabaltiesā, apgalvojot, ka Masks apzināti samazināja uzņēmuma akciju vērtību, lai panāktu sev izdevīgāku darījumu. Piemēram, viņš apgalvoja, ka “Twitter” maldina par botu un viltus profilu īpatsvaru platformā. Arī tālākais Maska paziņojums, ka darījums “nevar virzīties uz priekšu”, ja nav plašākas informācijas par automatizētajiem kontiem platformā, stipri sašūpoja uzņēmuma akciju vērtību. Sūdzībā teikts, ka Masks aktīvi publicējis ierakstus, paziņojumus un iesaistījās citās darbībās, kuru mērķis bija radīt šaubas par darījumu un būtiski samazināt “Twitter” akciju vērtību.

    Reklāma

    Kolektīvās prasības, ko tiesai iesnieguši vairāki “Twitter” akcionāri, mērķis ir zaudējumu atlīdzināšana, kas radusies, kā paši apgalvo – Īlona Maska manipulāciju rezultātā. Norādīts, ka šie zaudējumi sasniedz 156 miljonus dolāru, kas uzvaras gadījumā tiks sadalīti starp visiem, kuriem pieder “Twitter” akcijas.

    Jāpiezīmē, ka sākotnēji Īlons Masks piekrita iegādāties “Twitter”, maksājot 54,20 USD par akciju. Salīdzinājumam aizvadītajā piektdienā pirms tirgus aizvēršanās vienas “Twitter” akcijas cena bija nokritusies līdz 40,17 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    30.05.2022 08:18

    Lūk mūsdienu ekonomika. Svarīgāk ir tas, ko saka viens indivīds nevis kā reāli sokas uzņēmumam. Kādreiz šādi varēja tikai bankas iznīcināt, liekot tautai grābt ārā visu naudu, bet tagad jebkuru uzņēmumu, kurš kotējas akciju biržā.

    digitalk
    30.05.2022 09:55
    Reply to  Usinss

    patīk, ka uzņēmums melo par saviem panākumiem, bet pircējam jāklusē? pats, noteikti, visu pērc nepārbaudot, kas iepakojumā sabāzts? ;)

    Last edited 1 year ago by digitalk
    ggggg
    30.05.2022 09:01

    Patīk SpaceX un Tesla, bet baigi ceru, ka Īlons kādudien daļu savas bagātības vienkārši pazaudēs kaut kādā veidā.

    Kārlis
    30.05.2022 09:53

    spekulanti

    bobis
    30.05.2022 11:08

    Ilonu Masku piekera, tad tapec vins atlika tweeter pirksanu, lai maksligi nosistu ta cenu.

    Reklāma