Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks gatavs par 43 miljardiem dolāru iegādāties visu “Twitter”

    Jaunākie raksti

    Pēdējo mēnesi Īlons Masks ir bijis diezgan aizņemts ar “Twitter“. Viņš tajā ne tikai daudz raksta, bet martā iegādājās teju 10% uzņēmuma akciju. Neilgi pēc tam viņš vēlējās pievienoties “Twitter” valdei, taču pēdējā brīdī nezināmu iemeslu dēļ pārdomāja. Nav īsti saprotams, vai tas domāts kā joks vai nopietni, bet Īlons Masks paziņojis, ka ir gatavs iegādāties visu “Twitter” un kļūt par 100% akciju turētāju.

    Vēstulē, ko Masks iesniedzis šodien, 14. aprīlī, ASV Vērtspapīru un biržas komisijai, viņš norādījis, ka vēlas skaidrā naudā iegādāties 100% “Twitter” akciju, solot 54,20 USD par akciju. Sasummējot kopā, sanāk ap 43 miljardiem ASV dolāru. “SpaceX” un “Tesla” vadītājs norādījis, ka šis esot viņa “labākais un galīgais piedāvājums”. Ja tas netiks pieņemts, Masks sola pārskatīt savu akcionāra pozīciju.

    Reklāma

    Šajā vēstulē Masks arī apgalvo, ka “Twitter” esot liels potenciāls, ko pats atklāšot. Viņš raksta, ka sapratis – uzņēmums ne plauks, ne kalpos sabiedrības labā tā pašreizējā formā, tāpēc “Twitter” esot jāpārveido par privātu kompāniju. Šeit jāpiebilst, ka Masks pēdējos pāris mēnešus ir kritizējis “Twitter”, apšaubot tā politiku un vienā brīdī šķietami apsverot, ka būtu jāizveido jauna, konkurējoša sociālo mediju platforma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    14.04.2022 17:14

    Jautājums kur viņš dabūs tik daudz skaidras naudas?

    Artūrs
    14.04.2022 19:57
    Reply to  Roberts

    Izņems doge. Drīz būs kritiens :-D

    kkā tā
    15.04.2022 13:25

    Elonam jāmaksā milzu nodokļi šogad. Kā tos nemaksāt? Uztaisi haipu ap twiter, nopērkot 9% akciju par teju 3 miljardiem $. Cena uzkāpj par 30%, uztaisi lielāku haipu, ka pirksi visu twiteri, lai tirgū parādās daudz kārotāju iepirkt twiter akciju.
    Pārdod savas akcijas.
    Miljards peļņa.
    End of story.

    Es pats
    16.04.2022 21:40
    Reply to  kkā tā

    Vot es uzreiz par to pašu iedomājos, nebūs pirmā reize, kad ar krāpniecību biržā nodarbojas

    digitalk
    16.04.2022 23:57
    Reply to  Es pats

    tādas darbības nav krāpniecība, tā ir spekulācija.

    Reklāma