Web Analytics
More
    Reklāma

    Sievietes avatars “Meta” VR platformā piedzīvojis seksuālu uzmākšanos

    Jaunākie raksti

    Reālā pasaule nav droša, taču virtuālā – ne tik. Attīstoties metaversam, paredzams, ka arī šajā telpā dalībnieki līdz galam nebūs pasargāti un var saņemt emocionālu kaitējumu. Viens no šādiem gadījumiem noticis nesen. Ziņots, ka “Meta” virtuālās realitātes (VR) platformā “Horizon Worlds” notikusi seksuāla uzmākšanās, kuras laikā sievietes-pētnieces avatars saņemis nepiedienīgus piedāvājumus no citiem virtuālās pasaules dalībniekiem.

    Korporatīvās atbildības grupa “SumOfUs”, kuras labā strādā šī 21 gadu jaunā pētniece, saskaroties ar šādu situāciju, norādījusi “Meta”, ka uzņēmumam vajag izstrādāt labākus risinājumus, lai mazinātu emcionālo kaitējumu metaversā.

    Reklāma

    Pētniece, kura tika pakļauta šim uzbrukumam, stāstījusi, ka sajūtas bijušas divējādas. No vienas puses, viņa jutās šokēta, satraukusies, taču, no otras puses – sapratusi, ka tas viss notiek virtuālā vidē, tāpēc neviens fiziski nodarīt pāri nevar.

    Zināms, ka konkrētajā situācijā “Horizon Worlds” platformā pētnieces avatars atradies vienā telpā ar diviem vīriešu avatariem, no kuriem viens notiekošo vēro no malas, bet otrs – nāk tuvāk, izsaka nepiedienīgus komentārus un piedāvā virtuālu dzērienu. Vēlāk vīriešu avataru rokās parādījušies arī ieroči.

    Jāpiezīmē, ka “Meta” jau iepriekš saņēmusi līdzīgas sūdzības, kas uzņēmumam februārī lika pārskatīt savu aizsardzības politiku “Horizon Worlds”. Saskaņā ar pašreizējiem noteikumiem attālums starp svešinieku avatariem šajā platformā nedrīkst būt mazāks par 1,2 metriem. Tapat “Meta” piedāvā vairākus veidus, kā bloķēt lietotājus un ziņot par tiem.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    26.05.2022 11:31

    Turpmāk visiem avatariem būs jābūt aseksuāliem bezdzimuma veidojumiem, citu variantu nav. :)
    Visi personiskas dabas jautājumi tiks cenzēti un mākslīgais intelekts pārlieku personiskus jautājumus aizstās ar random tekstiem par laikapstākļiem. Laipni lūgti Metaversā.

    pitonsxxl
    26.05.2022 11:44

    Apturiet pasauli – es gribu izkāpt !

    Krotow
    26.05.2022 11:58

    Prasās pēc starptautisko likumu labojuma. Kur mākslīgo pagarinātāju fanus automātiski aizsūta pupās, lai netērē laiku un valsts līdzekļus. Vēlams ar ievietošanu starptautiskajā stulbeņu reģistrā.

    Nekas, drīz avatariem pieliks mākslīgo intelektu. Un varēsim ar popkornu rokā skatīties, kā šie paši viens no otra izvairās :P

    Biteme
    26.05.2022 12:17

    Nu ko – metatiesnesis nolasīs spriedumu un ļaundarim būs jāiet metacietumā, kur to dupsēs metarecidīvisti.

    Flare
    26.05.2022 12:18

    Ar ko nez šis atšķiras no uzmākšanās parastā sociālā medijā? :D Vienkārši, lai uztaisa Block funkciju Metaversā – lai lietotājs, kuru tu nobloķē vairs tevi neredz un tu viņu, attiecīgi nevari arī komunicēt.

    Fedja
    26.05.2022 13:32
    Reply to  Flare

    Īstenībā tas uzmācīgais tips bija meitenes mamma, kas gribēja dabūt meitu ārā no Metaversa, lai tā pavada laiku lietderīgāk un iet ravēt nezāles mazdārziņā.

    mazcenas mobilais telefons
    26.05.2022 14:01

    Sanāk, ka viņas iedomu tēlam uzmācās cita cikvēka iedomu tēls kaut kādā neeksistējošā vidē ? Ak Jēzus, cik tas ir briesmīgi !

    Krotow
    26.05.2022 17:01

    Tas vēl nav briesmīgi. Jautrība sāksies, kad viņai sāks uzmākties metajēzus.

    bobis
    26.05.2022 17:37

    Man izlikas ka uzmacas maksligajam intelektam ar sievietes balsi.

    modris
    26.05.2022 18:46

    Kaut kā tā?

    Meta.jpg
    Reklāma