Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony vēlas izveidot speciālu komandu, kas nodarbosies ar veco videospēļu saglabāšanu

    Jaunākie raksti

    Maijā Sony piedāvās pārveidotu videospēļu abonēšanas servisu PlayStation Plus, kas mēģinās spēkoties ar Xbox Game Pass. Reizē ar to būs pieejamas spēles no dažādiem laikiem un spēļu konsolēm, kas norāda uz to, ka Sony arvien nopietnāk strādā pie veco spēļu saglabāšanu.

    Ar to ir domāta iespēja joprojām spēlēt dažādas spēles, kas bija radītas piemēram PlayStation 1 un PlayStation 2 konsolēm, kā arī tādām ierīcēm kā PSP. Līdz šim, izlaižot jaunas sērijas PlayStation konsoli, tā parasti ir spējīga darbināt iepriekšējo konsoļu videospēles. Piemēram, PS3 ļāva spēlēt iepriekšējo konsoļu spēles, bet PS5 attiecīgi PS4. Tomēr Sony piedāvājumā ir vēl arī citas spēļu iekārtas, kurām bija savas spēles, kas vairs nav tik viegli pieejamas, un Sony strādā pie to saglabāšanas ar PlayStation Plus servisu.

    Reklāma

    Lai tas notiktu, uzņēmums vēlas izveidot īpašu komandu, kas nodarbosies ar videospēļu saglabāšanu, ja to var tā dēvēt. Tas nozīmē, ka tās varēs spēlēt vairākus gadus uz dažādām konsolēm vai caur servisiem. Sony jau pievienojies pieredzējis videospēļu inženieris, kurš iepriekš darbojies līdzīgā jomā, tāpēc nākotnē varam sagaidīt arvien lielāku spēļu pieejamību cauri laikiem.

    Šajā sakarā gan gribas uzdot jautājumu, vai šī problēma tiešām ir aktuāla un kvēlie videospēļu fani tagad vēlētos palaist kādu pirms 20 gadiem spēlēto spēli, bet no kultūras jautājuma, tas varētu būt svarīgs žests.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    30.04.2022 15:56

    tā nav problēma, bet aktuāla naudas pelnīšana. procesoru jaudas izsaukušas pamatīgu emulatoru un retrogeiminga entuziastu skatuves rosību. to redzot, pirmais pēc ķīniešiem pie tortes dalīšanas pieķērās Nintendo ar NES un SNES Classic, watch&game. Sony sekoja ar PS Classic. Nintendo palaida Switch online, Sony tagad nopakaļ ar PlaystationPlus Premium par 17 eiro mēnesī.

    ar veco spēļu saglabāšanu un kultūras žestu tam nav nekāda sakara, tikai ienesīgs onlaina nomas bizness.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Reklāma