Web Analytics
More
    Reklāma

    Unikāls tiešsaistes muzejs kolekcionē skaņas no iekārtām, kas no mūsu ikdienas jau izzudušas

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģijas attīstās neaptveramā ātrumā. Tas, kas šodien ir aktuāls un ikdienā lietojams, rīt jau būs izgājis no modes un uzskatāms par bez maz antīku. Gan jau būs daudzi, kuri atceras, kā ir rakstīt uz rakstāmmašīnas vai spēs atsaukt atmiņā zvanus ar parasto mājas telefonu vai to pašu “Nokia” podziņtelefonu. Tehnoloģiju attīstības ietekmē šīs un daudzas citas bērnībā izmantotas iekārtas tiek aizstātas ar mūsdienu gadžetiem, tomēr to unikālā skaņa dzīvo vēl šodien – gan mūsu atmiņās, gan tiešsaistes muzejā “Conserve the sound“.

    Tas ir Vācijā bāzēts projekts, kura galvenā ideja ir dot iespēju iepazīt vai atsaukt atmiņā agrāk populāru ierīču, sadzīves iekārtu, priekšmetu unikālo skaņu. “Conserve the sound” sevi raksturo kā muzeju, kas glabā izzūdošas skaņas. Piemēram, rakstāmmašīnas, taksofona, podziņtelefona tastatūras skaņas ir teju izzudušas no mūsu dzīves un ikdienas. Tāpēc, lai atcerētos un iepazītu šīs antīkās vai ne tik senās iekārtas, radīta šāda te platforma.

    Reklāma

    Muzejs ļauj iepazīt ļoti daudzu sadzīvē izmantotu iekārtu skaņu – sākot no 1910.- tajiem līdz 2000. – tajiem gadiem, un to skaits regulāri tiek papildināts. Līdz ar to vismaz daļu no šīm skaņām noteikti spēsi atsaukt atmiņā. Papildus tam muzejs publicējis dažādas intervijas ar jomas ekspertiem, kuri plašāk pastāsta par šīm iekārtām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma