Web Analytics
More
    Reklāma

    Reaģējot uz zādzībām, Britu muzejs digitalizē visu savu ekspozīciju

    Jaunākie raksti

    Londonā esošais Britu muzejs, kas ir vispusīgs nacionālais muzejs un piedāvā ievērojamas ekspozīcijas arheoloģijā un etnogrāfijā, paziņojis par plāniem digitalizēt visu pastāvīgo kolekciju, kuras kopējais apjoms pārsniedz 8 miljonus vienību. Šāds solis sperts ne tikai tāpēc, ka muzejs vēlas kļūt modernāks un pieejamāks, bet arī drošības nolūkos. Augustā vien no Britu muzeja nozagti vairāki tūkstoši vienību, tostarp ap 1500 vēsturisku artefaktu.

    Britu muzejs informējis, ka pastāvīgās kolekcijas digitalizēšanas ietvaros jāveic vairāk nekā 2,4 miljonu ierakstu dokumentācija un augšupielāde. Tas viss varētu prasīt vairāk nekā piecus gadus, lai jau 2029. gadā ikviens interesents muzeja kolekciju varētu skatīt digitālajā versijā. Ņemot vērā darba apjomu, tas nav nekāds lētais prieks. Britu muzejs šim projektam paredz ap 12,1 miljonu dolāru lielas izmaksas, daļu finansējuma cerot saņemt no privātajiem investoriem.

    Reklāma

    Jāteic, ka Britu muzeja kolekcijas digitalizēšana nav gluži jauns projekts. Darbs pie tā tika uzsākts jau 2020. gadā, kad pandēmijas ierobežojumi mudināja daudzus muzejus digitalizēt savas ekspozīcijas. Šo trīs gadu laikā Britu muzejs ir digitalizējis pusi no kolekcijas, taču augustā notikušās zādzības lika krietni paātrināt šos centienus un digitālā formātā pārvērst pilnīgi visu pastāvīgo kolekciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma