Web Analytics
More
    Reklāma

    Ferrari: Mūsu elektroauto nebūs kluss

    Jaunākie raksti

    Itāļu superauto ražotājs Ferrari turpina izstrādāt savu vēsturiski pirmo elektrisko modeli, bet Ferrari izpilddirektors Benedeto Vinja apsolījis, ka šis modelis nebūs kluss, proti, tam tiek izstrādāta speciāla skaņu paka, lai imitētu dzinēja skaņu. Jo kurš gan grib klusu Ferrari, vai ne?

    Viņš norāda, ka šīs mākslīgi radītās skaņas mašīnas vadītājā un pasažieros uzjundīs tādas pašas emocijas kā Ferrari dzinēji ar iekšdedzes dzinējiem. Mazliet pāragri spriest, kā tieši Ferrari centīsies simulēt V8 vai V12 dzinēja rēkoņu, bet ideja pati par sevi nav nekas jauns un to dara arī citi autoražotāji. Vinja uzsver, itāļu kompānijas prioritāte ir mašīnas sniegums, dizains un Ferrari raksturīgā braukšanas pieredze.

    Lielākajai daļai pircēju svarīgāki drošivien būs tieši šie pēdējie pāris punkti – dizains un vājprātīgs sniegums. To Ferrari noteikti varēs nodrošināt arī elektriskajā ērā. Autoražotājs elektrifikāciju uztver kā jaunas iespējas inovācijām un dažādām idejām nevis kaut ko, kas jādara piespiedu kārtā, jo tā izdomāja politiķi Briselē.

    Itāļi gan turpinās attīstīt iekšdedzes dzinējos, lai tos lietotu gan šīs desmitgades turpinājumā, gan jau nākamajā desmitgadē. Ferrari prognozes liecina, ka 2026. gadā 60% no viņu pārdotajiem auto būs pilnībā elektriski vai vismaz hibrīdi. Viņu portfolio jau ir vairāki hibrīdi, tostarp titulbildē redzamais SF90 Stradale.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Wil
    21.03.2024 15:05

    Tieši klusums ir viena no elektroauto priekšrocībām. Radīt liekas skaņas ir… lieki…

    Reinis Rozitis
    21.03.2024 16:11
    Reklāma