Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple neļaus veikt oficiālu iPhone remontu, ja tas būs atzīmēts kā nozagts

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple pieņēmis visai stingru nostāju, noraidot iPhone remonta iespēju, ja globālajā reģistrā ierīce tiks uzrādīta kā nozagta. Informācija gan pagaidām nav oficiāli apstiprināta, tomēr šādu ziņu Apple ir izsūtījis uzņēmuma iekšienē.

    Šādu informāciju Apple izsūtījis visiem Apple veikalu darbiniekiem, kā arī autorizētajiem servisa sniedzējiem (Apple Authorized Service Providers), ka turpmāk pirms remonta veikšanas ierīce būs jāpārbauda GSMA reģistrā. Tajā tiek uzskaitīti visi mobilie telefoni, un tieši pēc GSMA numuru tos ir iespējams atzīmēt kā pazudušus, nozagtus vai tie tiek izmantoti noziedzīgos nolūkos. Attiecīgi Apple tehniķiem būs jāpārbauda ierīces statuss MobileGenius vai GSX sistēmās.

    Jaunie noteikumi papildinās iepriekš noteiktos ierobežojumus nesniegt oficiālo servisu, ja lietotājs nevar atbloķēt savu telefonu, kas arī var izskatīties diezgan aizdomīgi. Šo ierobežojumu mērķis ir pavisam vienkāršs, kas ir nesniegt remontu un salabot ierīci, ja tā tiešām ir nozagta, lai nosacīti mazinātu šādus riskus un iespējas lietot telefonu pēc zādzības. Pagaidām gan informācija nav publiski izziņota gala patērētājiem. Ja pareizi saprotu, šim būtu jādarbojas visā pasaulē, kur tiek sniegts Apple oficiālais serviss, arī Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma